Stroll haalt nieuwe investeerders binnen voor Aston Martin Formule 1
Formule 1

Stroll haalt nieuwe investeerders binnen voor Aston Martin

Stroll haalt nieuwe investeerders binnen voor Aston Martin

Lawrence Stroll heeft een nieuwe investeerder binnengehaald voor Aston Martin. De Canadese multimiljardair spreekt van een strategisch investeringsplan dat aangevoerd wordt door nieuwe geldschieters in de vorm van het Saoedi-Arabische Public Investment Fund. De eigenaar van het Aston Martin Formule 1-team heeft er goed vertrouwen in dat dit het merk zal verstevigen.

Aston Martin heeft de afgelopen jaren te maken gehad met grote financiële druk en een kelderende koersprijs. In mei is CEO Tobias Moers, die afkomstig was van Mercedes, vervangen door voormalige Ferrari-baas Amedeo Felisa. De komst van PIF als nieuwe investeringspartij is dus een volgende stap in de transformatie van het luxeautomerk.

PIF is de eigenaar van Aramco, het grootste olieconcern ter wereld. Daarnaast kocht het bedrijf in 2021 een minderheidsaandeel in de McLaren Group, waarmee het dus al verregaande interesse getoond heeft in de koningsklasse van de autosport. Naar verluidt heeft PIF voor zo'n 770 miljoen euro aan aandelen opgekocht in Aston Martin.

Stroll nog steeds grootste aandeelhouder

Stroll sr. blijft nog steeds de grootste aandeelhouder van Aston Martin. Hij heeft met zijn consortium, Yew Tree, nog 18,3 procent van het bedrijf in handen, waar dit eerst een kwart van de aandelen was. Mercedes-Benz houdt 9,7 procent vast, en ziet het aandeel van PIF groeien tot 17 procent. Stroll denkt dat de komst van de Saoedische investeerders heel belangrijk gaat zijn.

'Dit is een game changing event voor Aston Martin dat aansluit op onze strategische plannen en onze groei op de lange termijn accommodeert. Met het nieuwe leiderschap van Felisa hebben we het juiste team, en de juiste strategie, om alles uit het merk te halen', is de succesvolle zakenman van mening. Ook benadrukt hij bij Autosport dat zijn plan om het merk op de kaart te zetten middels de F1 nog steeds de juiste gang van zaken is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws