Russell: 'Ik heb de luxe om de teamgenoot te zijn van de beste coureur aller tijden' Formule 1
Formule 1

Russell: 'Ik heb de luxe om de teamgenoot te zijn van de beste coureur aller tijden'

Russell: 'Ik heb de luxe om de teamgenoot te zijn van de beste coureur aller tijden'

George Russell is tevreden dat hij een goede start heeft weten te maken bij Mercedes. De coureur van de Duitse renstal rijdt naast Lewis Hamilton, en Russell ziet dat hij veel kan leren van de zevenvoudig wereldkampioen. Momenteel staat de jonge Brit op de vijfde plek in het wereldkampioenschap, en daardoor staat hij ook boven zijn teamgenoot. Desalniettemin vond hij de start bij zijn nieuwe team wel lastig.

Afgelopen winter maakte Russell de overstap van Williams naar Mercedes. Bij Williams wist hij Robert Kubica en Nicholas Latifi telkens comfortabel te verslaan, maar dit seizoen rijdt hij naast Hamilton, een coureur van een heel ander kaliber. 'Er zijn sommige eigenschappen die hij heeft die ik fascinerend vind', wordt de Mercedes-coureur geciteerd door Express. 'Ik ga deze eigenschappen niet delen, want ik ben de enige coureur op de grid die de luxe heeft om teamgenoten te zijn met de beste coureur aller tijden.'

Russell: 'Mercedes blijft het territorium van Hamilton'

Russell doet het momenteel wel heel goed bij Mercedes. De jonge coureur heeft al meermaals zijn teamgenoot verslagen, en zijn resultaten in de eerste fase van het kampioenschap hebben hem al de bijnaam mister Consistency bezorgd. Toch loopt hij niet naast zijn schoenen. 'Het blijft natuurlijk het territorium van Lewis. Hij zit al tien jaar bij het team, hij heeft zoveel kampioenschappen weten te winnen met het team, en ze hebben heel veel succes samen gekend. Ik heb nooit gedacht dat het makkelijk zou worden.'

Toch is de coureur natuurlijk wel blij met zijn start bij het nieuwe team. 'Het heeft mijn zelfvertrouwen natuurlijk goed gedaan. Het is in ieder geval beter dan wanneer ik slecht begonnen was, en achter Lewis stond. Het is de afgelopen jaren duidelijk geworden dat het niet makkelijk is om over te stappen naar een ander team, zeker als er al een gevestigde coureur in de andere garage is', aldus Russell.

Registreer hier om mee te discussiëren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws