Audi-project zal niet direct om door een ringetje te halen zijn: 'Enorme leercurve voor de boeg' Formule 1
Formule 1

Audi-project zal niet direct om door een ringetje te halen zijn: 'Enorme leercurve voor de boeg'

Audi-project zal niet direct om door een ringetje te halen zijn: 'Enorme leercurve voor de boeg'

Voormalig Formule 1-teameigenaar Eddie Jordan waarschuwt Carlos Sainz dat het wel even duurt voordat Audi in de buurt gaat komen van het winnen van een race. De Ier vermoedt dat Audi een enorme leercurve voor de boeg heeft, ondanks al het geld dat ze hebben. Het zal een zware strijd worden voor de Duitse renstal.

Met de komst van Lewis Hamilton bij Ferrari staat de toekomst van Sainz in de Formule 1 mogelijk op losse schroeven. In slechts een paar weken tijd is de Madrileense coureur van onderhandelingen over zijn contractverlenging naar een situatie gegaan waarin hij geen zitje heeft voor 2025. Toch is dit geen reden tot bezorgdheid voor Sainz, aangezien hij lijkt te beschikken over voldoende opties. Audi lijkt de meest voor de hand liggende keuze vanaf 2026, en Sainz kan vanaf 2025 eventueel al aansluiten bij Sauber.

'Het zou gaan om een vijfjarenplan voordat Audi ook maar in de buurt komt van het winnen van een race, ongeacht welke coureur ze hebben', begint Jordan in de Formula For Success-podcast. 'Ze hebben een enorme leercurve voor de boeg. Ik denk dat Audi, ondanks al het geld dat ze hebben, een zware strijd voor zich heeft.' Het merk uit Ingolstadt lijkt in ieder geval toegewijd te zijn aan het project dat ze momenteel al hebben gestart in Hinwill, Zwitserland, waar Sauber gevestigd is. De contracten van Valtteri Bottas en Guanyu Zhou lopen aan het einde van 2024 af, dus het zou niet onlogisch zijn als Sainz op de radar staat.

Sainz senior benadrukt succes van 'Duitse mentaliteit'

De vader van de 29-jarige Madrileen heeft natuurlijk al een relatie met Audi. De 61-jarige won in 2024 zijn vierde Dakar Rally met het Duitse merk. 'Ik denk dat Audi een garantie kan bieden', zei de Spanjaard. 'Ik weet heel goed hoe serieus ze elk project nemen en ik weet heel goed wat die Duitse mentaliteit betekent in de autowereld', aldus Sainz senior. Audi trok in de zomer van 2023 de stekker uit haar succesvolle klantensportprogramma en liet in januari weten niet verder te gaan met het Dakar-project. Het merk uit Ingolstadt richt de focus dus volledig op de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws