Hamilton kan zijn borst natmaken: 'Het functioneren van de Scuderia is compleet anders' Formule 1
Formule 1

Hamilton kan zijn borst natmaken: 'Het functioneren van de Scuderia is compleet anders'

Hamilton kan zijn borst natmaken: 'Het functioneren van de Scuderia is compleet anders'

Voormalig Formule 1-coureur Hans-Joachim Stuck vraagt zich af of Lewis Hamilton zich aan kan passen aan het Ferrari-systeem, waar alles een beetje anders gaat dan bij andere teams. Stuck kaart aan dat Ferrari altijd al iets bijzonders is geweest, en dat het voor Hamilton een volledig nieuwe ervaring zal zijn.

De meningen over de overstap van Hamilton naar de renstal uit Maranello zijn nogal verdeeld. De een vindt het fantastisch, de ander heeft zijn twijfels of het wel goed gaat komen. De experts die twijfelen denken vooral dat Hamilton het lastig gaat krijgen in de Ferrari-omgeving die zo anders gaat zijn dan die van Mercedes. Stuck is één van de twijfelaars. 'Hamilton heeft een bijzondere persoonlijkheid, maar of hij zich kan aanpassen aan het Ferrari-systeem, waar alles een beetje anders gaat, ben ik benieuwd naar', kaart de Duitser aan bij Eurosport.

'Natuurlijk zal Hamilton deze stap mooi vergoed hebben gekregen met zijn salaris, dat heeft hij ook verdiend. Maar hij moet zich bij Ferrari in de rangorde schikken. Dat is hij vast niet gewend.' Hamilton verlaat Mercedes aan het einde van dit seizoen na twaalf bij de Duitse renstal te hebben gereden. Stuck denkt dat de Brit wel even zal moeten wennen aan zijn nieuwe omgeving. 'Ferrari is altijd al iets bijzonders geweest. Je kan het zelfs een instituut noemen', gaat de oud-coureur verder. 'Natuurlijk: als je voor Ferrari hebt gereden, ga je de geschiedenisboeken in. Maar het functioneren van de Scuderia is anders dan van teams als Red Bull of Mercedes.'

'Voor Hamilton zal dit een geheel nieuwe ervaring zijn'

Stuck vindt de druk voor Hamilton vergelijkbaar met de druk die Sebastian Vettel ervoer toen de Duitser naar Ferrari vertrok voor het 2015-seizoen. 'Ferrari is Italië. De pers is volledig anders, ze zijn op alles uit, er zijn geen geheimen. Voor Hamilton zal dit een geheel nieuwe ervaring zijn', zegt Stuck. 'Natuurlijk staat Hamilton op een bijzonder hoog niveau, omdat hij met een titel bij Ferrari het record van Michael Schumacher zou kunnen verbreken. Dat zou geweldig zijn! Records zijn er om verbroken te worden. Als hij daar zijn achtste titel wint, zou dat een geweldig verhaal zijn. Maar tot die tijd is het een lange weg. En vooral een moeilijke weg.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws