Audi verzet veel werk in aanloop naar 2026: 'We zijn al begonnen met het ontwikkelen van onze motor' Formule 1
Formule 1

Audi verzet veel werk in aanloop naar 2026: 'We zijn al begonnen met het ontwikkelen van onze motor'

Audi verzet veel werk in aanloop naar 2026: 'We zijn al begonnen met het ontwikkelen van onze motor'

Audi is al begonnen aan de ontwikkeling voor de krachtbron van 2026. De Duitse autofabrikant zal haar intrede gaan doen in de Formule 1 en zal als enige van de koningsklasse van de autosport haar onderdelen ontwikkelen in Duitsland. Hiermee hiermee hoopt de CEO van Audi, Adam Baker, Formula Racing dat de Formule 1 ooit weer zal racen in het land. Voorlopig staat de eerste test voor Audi ingepland voor 2025.

Audi maakte in België bekend dat het haar intrede zou doen in de Formule 1. De autofabrikant is al flink werk aan het verzetten voor 2026. 'We zijn al begonnen met het ontwikkelen van onze krachtbron in onze faciliteiten in Neuburg', wordt Baker geciteerd door AS. 'De FIA is nog steeds bezig met het technische reglement rondom het chassis. De eerste stap is dus de motor. We gaan daarna samenwerken met onze partner, de auto testen in 2025 en dan hebben we onze eerste race in 2026.'

'We zullen de enige fabrikant zijn die de faciliteiten in Duitsland heeft staan', vervolgt de CEO van de raceafdeling van de Duitse autofabrikant. Hierdoor hoopt Audi dat er in de toekomst ooit weer een Duitse Grand Prix op de kalender komt. Toch weet Baker dat de deadlines momenteel een stuk belangrijker zijn. 'We hebben nog 42 maanden tot de eerste race, maar we zitten in een goede positie. We weten dat dit een zware opgave is. Ons respect voor de Formule 1 is dan ook immens.'

Budgetlimiet cruciaal voor intrede Audi

De budgetlimiet voor de ontwikkeling van de motoren was een belangrijk punt voor Audi. Vanaf volgend seizoen ligt de limiet op negentig miljoen dollar, terwijl nieuwkomers 130 miljoen dollar tot hun beschikking krijgen. 'Het was echt een heel belangrijk element in onze overwegingen. Het geeft je een bepaalde zekerheid als het aankomt op de lange termijn. Zo liggen de kosten bijvoorbeeld niet zo hoog als je mee wilt doen aan de Formule 1', aldus Baker.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws