'Alfa Romeo doet na 2023 stap terug als titelsponsor, Audi neemt die plek over' Formule 1
Formule 1

'Alfa Romeo doet na 2023 stap terug als titelsponsor, Audi neemt die plek over'

'Alfa Romeo doet na 2023 stap terug als titelsponsor, Audi neemt die plek over'

Audi zal vanaf 2024 als naam te zien zijn in de Formule 1. Alfa Romeo zal na het 2023-seizoen een stapje terugdoen, waardoor de Italiaanse naam niet langer verbonden zal zijn aan de Formule 1. Audi maakte eerder dit jaar bekend dat ze haar intrede zou doen in de koningsklasse van de autosport en het is een slecht bewaard geheim dat de Duitse autofabrikant haar naam verbindt aan Sauber. Porsche had ook graag een intrede gedaan, maar na de afgeketste deal met Red Bull Racing gaat die droom niet door.

Tijdens het Grand Prix-weekend in België maakte Audi bekend dat de intrede voor 2026 goedgekeurd was. In de weken rondom deze bekendmaking kwamen er ook al enkele details naar buiten van het Formule 1-avontuur van de Duitse autofabrikant. Het merk zou in zee gaan met het team van Sauber vanaf 2023. Dat jaar zou Audi al een klein aandeel hebben in het team en dat zou in de jaren die daarna komen verder uitbouwen. Audi zal 75 procent van het team in handen hebben.

Het werd in 2021 al duidelijk dat zowel Audi als Porsche hun intrede wilden doen in de Formule 1. Beide fabrikanten wilden niet het elfde team op de grid worden en zouden als motorleveranciers hun intrede doen. Audi wilde wel graag haar naam expliciet verbinden aan een ander merk en dat is dus het team van Sauber geworden. Dat betekent dat Alfa Romeo een stapje terug moet doen als titelsponsor. Dat zal dus gebeuren aan het einde van 2023, volgens RTL. Het is echter nog onduidelijk welke naam het team vanaf 2024 zal dragen.

'Het was Red Bull of niets'

Porsche droomde net als Audi ook over een Formule 1-avontuur, maar deze gaat niet door. Eerder meldden andere bronnen al dat de autofabrikant geen heil meer vond in de sport nadat de deal met Red Bull afketste. Ook RTL meldt dat de CEO van Porsche geen trek heeft in een mogelijke samenwerking met een ander team. Voor Porsche was het dus Red Bull of niets. Het is nu afwachten tot 15 oktober, aangezien dan de registratie ingediend moet zijn. De Duitse autofabrikant zal voor die datum dus niks indienen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws