Barretto: 'Red Bull denkt dat het zich op Ferrari-terrein bevindt' Formule 1
Formule 1

Barretto: 'Red Bull denkt dat het zich op Ferrari-terrein bevindt'

Barretto: 'Red Bull denkt dat het zich op Ferrari-terrein bevindt'

Lawrence Barretto is van mening dat Red Bull Racing terecht rekent op een lastig weekend. De Oostenrijkse renstal moet het op een circuit waar downforce van groot belang is opnemen tegen Ferrari. Omdat Ferrari met de F1-75 een auto ontwikkeld heeft die in principe meer neerwaartse druk genereert, wordt Ferrari gezien als de favoriet voor het Grand Prix-weekend te Hongarije.

Barretto, redacteur voor Formula 1, geeft in de Weekend Warm-Up aan dat er intern bij Red Bull verwacht wordt dat de zege niet binnen handbereik is op de Hungaroring: 'Ik denk dat zij, en Christian Horner ook, al een tijdje denken dat ze zich dit weekend bevinden op Ferrari-terrein. Het is dus terecht dat ze op een pittig weekend rekenen.'

'Mattia Binotto verwacht een één-twee voor Ferrari, maar uiteindelijk zou een derde of vierde plaats niet echt een probleem zijn voor Red Bull', beargumenteert hij. Max Verstappen zou het gat naar Charles Leclerc uiteraard het liefst vergroten, maar Red Bull neemt met een podiumplaats genoegen. 'In beide kampioenschappen hebben ze immers een overtuigende voorsprong.'

'Dit is waarschijnlijk een race waarin ze gewoon veel punten willen scoren. Als we echter puur naar de prestaties van de auto kijken, kunnen we er vanuit gaan dat dit een lastig weekend wordt', concludeert Barretto over de kansen van Verstappen en Sergio Pérez ten opzichte van Ferrari. Wel kan de regen, die voor zaterdag voorspeld wordt, nog roet in het eten gooien voor de Italiaanse renstal.

Pérez uit vorm

Op Pérez zoomt de Britse Formule 1-kenner vervolgens nog even in: 'Hij zei dat er enkele evoluties plaatsgevonden hebben bij de bolide waar hij zich niet comfortabel mee voelt. Naarmate die ontwikkelingscurve richting Verstappen gegaan is, lijkt het of hij het steeds moeilijker heeft.' De vorm van het begin van het jaar heeft de Mexicaan niet meer, en het lijkt er dus op dat hij die vorm ook niet meer terug gaat vinden.

Wint Charles Leclerc de Grand Prix van Hongarije en laat hij het gat naar Max Verstappen krimpen? Zet in en krijg 2,50 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws