Horner maakt zich geen zorgen om Ricciardo: 'Hij is een grote jongen' Formule 1
Formule 1

Horner maakt zich geen zorgen om Ricciardo: 'Hij is een grote jongen'

Horner maakt zich geen zorgen om Ricciardo: 'Hij is een grote jongen'

Het zwaard van Damocles hangt al enkele weken boven het hoofd van Daniel Ricciardo en het was van groot belang voor de Australiër om een goed resultaat te boeken op Suzuka. Zijn race zat er, na een touché met Williams-coureur Alexander Albon, echter al na een paar bochten op. De bekende lach is inmiddels verdwenen en Ricciardo maakt een radeloze indruk. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner maakt zich echter geen zorgen om de 34-jarige.

Ricciardo kreeg in de eerste races van 2024 een flink pak slaag van zijn jongere teamgenoot Yuki Tsunoda, die op Suzuka voor de tweede keer op rij punten scoorde voor Visa Cash App RB. De teller van de Japanner staat, na de tiende plaats voor eigen publiek, op zeven punten, terwijl Ricciardo nog op zijn eerste punten van 2024 wacht. De prestaties van de ervaren Australiër vallen enorm tegen en promotie naar het grote Red Bull lijkt verder weg dan ooit.

Sterker nog: voorafgaand aan de GP van Japan ging het verhaal dat de coureur uit Perth nog twee races zou krijgen om beterschap te tonen en zijn positie bij het zusterteam veilig te stellen. Het resultaat in Suzuka zal Red Bull ongetwijfeld niet hebben overtuigd om de achtvoudig racewinnaar langer aan boord te houden, al maakt Horner zich vooralsnog geen zorgen en hij nam het zelfs op voor zijn voormalige coureur. 'Voor mij is dit een klassiek race-incident dat in de drukte zo snel na de start kan gebeuren', wordt Horner geciteerd door Speedweek.

'We zullen zijn grote glimlach weer zien'

De vijftigjarige teambaas van Red Bull denkt dat het wel goedkomt met Ricciardo. Hij kent de Australiër natuurlijk goed en weet hoe de 34-jarige coureur in elkaar zit. 'Daniel (Ricciardo, red.) heeft een solide resultaat nodig en dan zullen we zijn grote glimlach weer zien. (Yuki, red.) Tsunoda presteert erg goed en dat verhoogt duidelijk de druk op Ricciardo. Maar Daniel is een grote jongen, hij weet hoe het werkt in deze industrie. Ik maak me geen zorgen om hem', aldus de teambaas van Max Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws