Bearman steekt hand in eigen boezem na mislopen Q3: 'Was mijn eigen fout' Formule 1
Formule 1

Bearman steekt hand in eigen boezem na mislopen Q3: 'Was mijn eigen fout'

Bearman steekt hand in eigen boezem na mislopen Q3: 'Was mijn eigen fout'

Oliver Bearman kreeg vrijdag dankzij een afmelding van de zieke Carlos Sainz plotseling de kans om zijn debuut te maken in de koningsklasse van de autosport. De 18-jarige Brit kwalificeerde zich naar een knappe elfde tijd, maar toch baalde de Ferrari-coureur er na afloop vooral van dat hij net geen plekje in Q3 wist te bemachtigen.

Voor iedere jonge coureur is het de ultieme droom om ooit in de Formule 1 terecht te komen en Bearman zag die droom vrijdag in vervulling gaan. Doordat Sainz zich met een blindedarmontsteking afmeldde voor de rest van het GP-weekend in Saoedi-Arabië kreeg Bearman ineens de kans om in de SF-24 van de Spanjaard te stappen. 'Vanochtend werd ik wakker en wilde ik me voorbereiden op mijn F2-race. En op een gegeven moment was het duidelijk dat ik in een F1-bolide kon stappen', blikt Bearman tegenover F1TV terug op het bijzondere verloop van zijn dag. 'Het was natuurlijk een geweldige kans voor mij, maar uiteraard wens ik Carlos (Sainz, red.) veel sterkte en een spoedig herstel toe.'

Nadat het in VT3 vooral ging om het maken van zoveel mogelijk kilometers, kon de Brit in de kwalificatie echt laten zien wat hij in zijn mars heeft. Bearman maakte indruk en een plekje in Q3 leek zelfs haalbaar. Tijdens zijn laatste poging maakte de jonge coureur echter een foutje, waardoor hij nogmaals aan moest zetten op dezelfde band. 'In mijn eerste poging maakte ik een fout, dus ik moest daarna alles geven. De banden waren toen echter niet meer op hun best. Het was mijn eigen fout', reageert Bearman schuldbewust.

Zijn foutje kostte hem waarschijnlijk echter een plekje bij de beste tien. De Ferrari-coureur kwam uiteindelijk slechts 36 duizendsten tekort en daar baalt hij van. 'Ja, het was zo'n klein verschil en daarom doet het ook wat meer pijn. Ik ben een beetje teleurgesteld over de kwalificatie, maar alles in ogenschouw nemend kan ik natuurlijk ook weer niet al te teleurgesteld zijn', doelt Bearman op het feit dat het zijn allereerste F1-kwalificatie was.

Doelstelling voor de race: punten zouden bonus zijn

Zaterdag staat Bearman voor het eerst in zijn leven aan de start van een Formule 1-race en net als Ferrari legt hij zichzelf niet al te veel druk op. 'Ik wil de auto gewoon thuisbrengen. Punten scoren zou een bonus zijn', is de 18-jarige eerlijk. 'Ik wil vooral veel ervaring opdoen. Het is immers pas mijn eerste race, dus ik mag er niet al te veel van verwachten. Daarnaast is dit ook geen makkelijk circuit', besluit hij.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws