Verstappen geeft duidelijkheid: 'Zonder Marko kan ik niet doorgaan, dan hebben we een groot probleem' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen geeft duidelijkheid: 'Zonder Marko kan ik niet doorgaan, dan hebben we een groot probleem'

Verstappen geeft duidelijkheid: 'Zonder Marko kan ik niet doorgaan, dan hebben we een groot probleem'

Je zou het haast vergeten, maar Max Verstappen reed in Saoedi-Arabië een fenomenale ronde, waarmee hij zichzelf van een 34e poleposition verzekerde. Achteraf sprak de Nederlander nauwelijks over zijn geweldige kwalificatie, maar sprong hij vooral in de bres ter verdediging van teamadviseur Helmut Marko. Verstappen geeft daarbij aan dat hij niet zonder Marko door kan gaan.

Marko gaf vlak voor de kwalificatie bij het Oostenrijkse ORF aan dat hij mogelijk geschorst zal worden. De Oostenrijker zou ervan beschuldigd worden dat hij vertrouwelijke informatie omtrent Christian Horner heeft doorgespeeld. Hoewel het niet duidelijk is of Marko schuldig is of niet, wacht de teamadviseur de uitkomst van het onderzoek mogelijk niet eens af. Marko gaf onder meer aan dat de onvrede wederzijds is, en dat hij zelf over zijn eigen lot bepaalt.

Marko weg, Verstappen weg?

Verstappen gaf al aan dat hij vreest voor het vertrek van Marko, die hem in 2014 een Formule 1-contract aanbood, en dat het vertrek van Marko van invloed kan zijn op zijn eigen situatie en toekomst. Bij de Duitse tak van Sky Sports F1 deed Verstappen daar nog een schepje bovenop. 'Dan hebben we een groot probleem in het team, ja', beaamde Verstappen, als Marko zou vertrekken. 'We gaan volgende week zien hoe het gaat.'

De Nederlander geeft daarbij aan dat er na het weekend meer duidelijkheid zal komen over de situatie van Marko, wat Marko zelf ook al bevestigde. Marko liet optekenen dat hij op zaterdag met Oliver Mintzlaff, CEO van Red Bull, zal spreken over zijn toekomst, en dat het er dan van afhankelijk is of hij zelf nog voor het team wil werken. Verstappen krijgt vervolgens de vraag of hij zijn lot direct aan dat van Marko verbindt, en of het óf allebei in het team, óf allebei buiten het team is. 'Ik heb altijd gezegd, en dat weet iedereen bij Red Bull, dat Helmut Marko altijd moet blijven.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Verstappen geeft duidelijkheid: 'Zonder Marko kan ik niet doorgaan, dan hebben we een groot probleem'
Wat doet Verstappen als Marko vertrekt?

Bij De Telegraaf gaf Verstappen nog meer duidelijkheid: 'De optie dat hij weggaat, zie ik niet zitten. Of het dan duidelijk is wat er gebeurt? Ja, ik heb altijd gezegd dat Helmut erbij moet blijven', zegt Verstappen ook hier. 'Zonder hem kan ik niet doorgaan', is het duidelijke antwoord. 'Voor mij gaat het om relaties binnen een team en duidelijke communicatie. Als er mensen wegvallen die heel belangrijk voor jou zijn, dan wordt het op een gegeven moment een onwerkbare situatie, als dat zou gebeuren', verduidelijkt de Nederlander.

Verstappen hoopt nog op een goede afloop

Verstappen hoopt zelf dat het met een sisser afloopt. 'Nu is het zaak om eerst te zien of het allemaal inderdaad zo is en dit lijkt te gaan gebeuren. En ja, dan gaan we het daar na het weekeinde natuurlijk zeker over hebben', weet de Limburger. 'Helmut heeft Christian ook altijd gesteund in moeilijkere tijden voor het team. Zelf zit ik ook in dit traject, ik heb niet voor niets een contract getekend tot en met 2028', zegt de Red Bull Racing-coureur.

Marko werd al regelmatig als een tweede vader voor Verstappen omschreven, en de wereldkampioen beaamt dat de band behoorlijk hecht is. 'Wij hoeven niet eens met elkaar te bellen, maar elkaar alleen maar aan te kijken. Helmut weet hoe ik erin sta, daar hoeft hij zich geen zorgen over te maken', laat Verstappen optekenen. 'Ik had niet verwacht dat Helmut dit zou zeggen. Zonder hem in het team, hebben we een probleem, en ik zelf ook, want we hebben altijd veel onderling vertrouwen gehad.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws