'Behoorlijke prestatie' Pérez: 'Twee jaar naast Verstappen zonder te breken overleefd' Formule 1
Formule 1

'Behoorlijke prestatie' Pérez: 'Twee jaar naast Verstappen zonder te breken overleefd'

'Behoorlijke prestatie' Pérez: 'Twee jaar naast Verstappen zonder te breken overleefd'

Helmut Marko vindt het knap dat Sergio Pérez zich twee jaar lang staande heeft weten te houden naast Max Verstappen. Dat vertelt de adviseur van Red Bull Racing in gesprek met Sport.de. De Mexicaan hield het langer vol bij het topteam dan zijn voorgangers Pierre Gasly en Alexander Albon.

Om die reden is Marko complimenteus in de richting van Pérez, die eind 2020 werd aangewezen als vervanger van Albon - die op zijn beurt Gasly verving halverwege 2019. Beide heren hielden geen stand naast Verstappen. 'Sergio heeft het twee jaar overleefd naast Max, zonder te breken, zoals dat andere coureurs wel is overkomen. Dat is een behoorlijke prestatie', klinkt de lofzang van de 79-jarige Grazer aan het adres van Pérez.

De 33-jarige coureur mocht zich dan wel staande houden naast Verstappen: de wereldtitel zat er nog niet, laat staan een serieuze poging daarvoor. Van een voorkeursbehandeling voor Verstappen wil Marko echter niet spreken. 'Over het algemeen is het ons doel om eerste en tweede te worden in het wereldkampioenschap. Vanuit ons perspectief staat het niet vast dat Max eerste wordt.'

Verstappen slaat eerste slag in strijd met Pérez

Verstappen is de afgelopen twee jaar wel wereldkampioen geworden en wist teamgenoot Pérez telkens op grote afstand te houden in de WK-stand. De Mexicaan zal dit seizoen hopen dat het gat met zijn collega minder groot wordt dan voorheen of misschien wel in zijn voordeel uitpakt. In Bahrein moest Pérez echter alweer het onderspit delven tegen Verstappen. Wel pakte het duo een één-twee voor Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws