Ben Sulayem verwelkomt idee van Amerikaans en Chinees fabrieksteam: 'China is erg ver met die technologie' Formule 1
Formule 1

Ben Sulayem verwelkomt idee van Amerikaans en Chinees fabrieksteam: 'China is erg ver met die technologie'

Ben Sulayem verwelkomt idee van Amerikaans en Chinees fabrieksteam: 'China is erg ver met die technologie'

FIA-president Mohammed Ben Sulayem ziet een Chinees en Amerikaans fabrieksteam op de Formule 1-grid wel zitten. Naar het idee van de Emiratie maken de nieuwe regels vanaf 2026 het mogelijk voor fabrikanten uit die landen om toe te treden. De 61-jarige denkt zeker dat het haalbaar is, met name omdat China erg ver is met de technologie betreffende elektrische voertuigen.

Over een paar weken zal de FIA bekend maken of er vanaf 2025 een elfde team op de grid komt. Terwijl dat al een wens is die in vervulling gaat, onthult Ben Sulayem dat hij nog een droom heeft betreffende de toekomstige teams van de koningsklasse: een Amerikaans en Chinees fabrieksteam. 'Dat is mijn grootste droom', laat de Emirati weten aan Motorsport-Total.com. 'Iedereen mag grote dromen hebben, maar ik geloof dat deze droom haalbaar is', gaat Ben Sulayem verder. 'Er zijn 1,4 miljard mensen in China en de helft van de elektrische auto's worden gemaakt door Chinese fabrikanten. Dat is een feit.'

De motorregels van 2026, die in het teken staan van de elektrificatie van de motor, moeten die droom in vervulling kunnen brengen. 'De Chinese fabrikanten zijn erg ver met de hybride en EV-technologie', vervolgt de FIA-president. 'De regels die vanaf 2026 zullen gelden zijn een goede stap. Als we die beslissing niet hadden genomen, denk je dat Audi dan mee had willen doen? Dat gebeurde pas nadat alle teams akkoord waren gegaan met de regels en de overeenkomsten hadden getekend. Ford komt, Porsche overweegt een deelname nog altijd. Al die dingen gebeuren vanwege die beslissing.'

Formule 1 en FIA wat dat betreft niet op één lijn

Terwijl Ben Sulayem al verder droomt, moet er nog bekendgemaakt worden of er nieuw team zich vanaf 2025 toe kan voegen aan de huidige F1-grid. Daarover maakt de Formule 1 zich veel zorgen. Ook FOM-directeur Stefano Domenicali heeft zijn zorgen geuit over de komst van meer F1-teams. Ben Sulayem ziet het als zijn taak om de teams te ondersteunen en ondersteund te laten voelen door Liberty Media. 'Het is fijn om te zien dat ze ons steunen', kaart de Emirati aan. 'Nu is het onze taak om alles goed te checken', sluit Ben Sulayem af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws