Ten Voorde zwaait Porsche-scepter op de Nürburgring: 'Dit voelde extra goed' Porsche Supercup
Porsche Supercup

Ten Voorde zwaait Porsche-scepter op de Nürburgring: 'Dit voelde extra goed'

Ten Voorde zwaait Porsche-scepter op de Nürburgring: 'Dit voelde extra goed'

Larry ten Voorde won afgelopen weekend beide races van de Porsche Carrera Cup Duitsland op de Nürburgring. De Tukker bleef vanaf het begin van het weekend tot het einde onbedreigd en daardoor smaakte de champagne extra zoet. Na wat lastige weekenden in de Porsche Mobil 1 Supercup voelde het extra goed om weer te winnen.

Ten Voorde, die deelneemt aan twee Porsche-kampioenschappen, kende een aantal moeilijke weekenden in de Porsche Supercup. In Silverstone kwam de meervoudig wereldkampioen in contact met een andere rijder, waardoor hij uiteindelijk een DNF achter zijn naam moest zetten. Ook in Oostenrijk en in Hongarije ging het niet helemaal zoals de 26-jarige in gedachten had, maar het glas was nog lang niet half leeg. Op de Nürburgring vocht Ten Voorde teurg, en hoe. Nadat de Tukker het snelst was in de vrije training, pakte hij ook de dubbele poleposition.

'Het was echt gaaf', begint Ten Voorde in een persbericht na zijn eerste overwinning van het weekend. 'We hebben zo hard gewerkt de laatste tijd. De champagne smaakte extra zoet', zegt de Nederlander. Ook in de tweede race van het weekend was Ten Voorde dominante. De weersomstandigheden waren wat wisselend, maar voornamelijk regenachtig, wat hem niet van stuk bracht. 'Ongelofelijk, twee zeges dit weekend. We kwamen van ver, dus dit voelde extra goed dit weekend. Dank aan het team en alle partners voor de support!'

Ten Voorde heeft stijgende lijn weer te pakken

Die twee dominante zeges van Ten Voorde waren vanzelfsprekend een beloning voor hemzelf en het Porsche-team GP Elite, die onvermoeibaar doorwerken. Momenteel staat Ten Voorde tweede in het kampioenschap van de Porsche Carrera Cup Duitsland. Teamgenoot Loek Hartog is de WK-leider, maar heeft slechts vijf punten meer dan Ten Voorde. De eerstvolgende race van Ten Voorde is aankomend weekend, dan is hij gastrijder in de Porsche Carrera Cup Benelux tijdens de JACK'S Racing Days op het TT-Circuit in Assen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws