Andretti en Hitech lijken op goedkeuring FIA te kunnen rekenen, maar F1-intrede is ver weg Formule 1
Formule 1

Andretti en Hitech lijken op goedkeuring FIA te kunnen rekenen, maar F1-intrede is ver weg

Andretti en Hitech lijken op goedkeuring FIA te kunnen rekenen, maar F1-intrede is ver weg

Michael Schmidt denkt dat Andretti Autosport en Hitech Grand Prix een goedkeuring zullen krijgen van de FIA voor een intrede in de Formule 1. De teams hebben namelijk bewezen technisch en financieel alles op orde te hebben. Toch is er een probleem voor beide renstallen; Liberty Media heeft geen trek in een elfde Formule 1-team. Nu de deadlines telkens verstrijken, lijkt de kans op een nieuw team in de koningsklasse van de autosport steeds kleiner te worden, en de kans was al niet groot.

Momenteel zijn er meerdere gegadigden voor een plek in de Formule 1. De meeste bekende is Andretti Autosport; eigenaar Michael Andretti schuift het al jaren niet meer onder stoelen of banken dat de Amerikaanse renstal op wat voor manier dan ook de koningsklasse wil binnentreden. De andere gegadigden zijn Hitech Grand Prix, Panthera Team Asia en Rodin. De inschrijfdatum is al verstreken, dus het is nu aan de FIA en Liberty Media om in conclaaf te gaan.

De FIA, het bestuursorgaan, heeft al meermaals duidelijk gemaakt dat het openstaat voor een intrede van een elfde team. Daarvoor moet een potentiële kandidaat wel de financiële en technische middelen hebben. Schmidt heeft twee team geïdentificeerd die op goedkeuring zouden kunnen rekenen. 'Het ziet ernaar uit dat Andretti Autosport en Hitech van de FIA de zegel van goedkeuring krijgen. Ze zitten qua techniek, personeel en financiën in de positie om de Formule 1 te betreden', zegt de journalist in een video van Auto, Motor und Sport.

Liberty Media duidelijke sta-in-de-weg

Dan is natuurlijk de vraag: krijgt Formule 1 daadwerkelijk een elfde (of zelfs twaalfde) team? The Race ziet het niet gebeuren. 'Inmiddels zouden we moeten weten of het Formule 1-startveld binnenkort een nieuw team krijgt. Maar nadat de oorspronkelijke deadlines werden gemist, zijn ook de informele nieuwe doelstellingen voorbijgegaan.' De geïnteresseerden hebben een expression of interest ingediend, maar moesten daarna nog meer gegevens aanvullen.

'Of het antwoord daarop nu in juni is aangekomen zoals gepland, of later deze maand (of zelfs later), het lijkt onwaarschijnlijk dat het proces zal eindigen met de belanghebbenden die denken dat het een goed idee is', vervolgt het medium. Zelfs al zou de FIA goedkeuring geven, is er nog een horde, namelijk Liberty Media. De rechtenhouder van de commerciële rechten is het namelijk niet eens met de FIA. Stefano Domenicali heeft meermaals aangegeven dat de Formule 1 geen elfde team nodig heeft. Als één van de partijen geen goedkeuring heeft, kunnen Andretti en Hitech Grand Prix hun intrede vergeten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws