Berger blij met overwinning Verstappen: 'Goed voor de spanning in de titelstrijd' Formule 1
Formule 1

Berger blij met overwinning Verstappen: 'Goed voor de spanning in de titelstrijd'

Berger blij met overwinning Verstappen: 'Goed voor de spanning in de titelstrijd'

Gerhard Berger is blij dat Max Verstappen de Grand Prix van Emilia Romagna wist te winnen. Hiermee ziet de Oostenrijker dat de spanning in de titelstrijd weer volledig is teruggekeerd. Bovendien zag de voormalig Ferrari-coureur dan Charles Leclerc een grote fout maakte in de slotfase van de race. Volgens Berger had dit de Monegask nooit mogen overkomen.

Verstappen was tijdens het Grand Prix-weekend in Imola zeer dominant. De Nederlander wist beide races te winnen en mocht begon daarbij ook op poleposition. Berger is blij met de overwinning van de regerend wereldkampioen. 'Ik heb banden met Red Bull en ik heb nog veel vrienden bij Ferrari, maar ik blijf neutraal', zegt de voormalig Formule 1-coureur bij ServusTV. 'Het is wel goed dat Max won in Imola, want zo blijft de titelstrijd spannend. Bovendien ben ik ook fan van zijn agressieve rijstijl.'

Berger: 'Deze fouten kan Leclerc zich niet veroorloven'

Red Bull Racing was het gehele weekend dominant in Imola. Verstappen en Sergio Pérez konden de Ferrari-rijders makkelijk achter zich houden. Bovendien maakte Leclerc zelf een fout, waardoor hij uiteindelijk niet zijn podiumplek wist te behouden. 'In een titelstrijd kan je je dit soort fouten niet veroorloven', vervolgt Berger. 'Als het gebeurt in een stevig duel, dan zal ik er niks over zeggen. Maar nu was hij helemaal alleen en had hij alle tijd van de wereld.'

Door deze fout kon Red Bull inlopen op de concurrenten van Ferrari. Leclerc viel ver naar achter, maar kon in de slotfase nog enkele coureurs inhalen, waardoor hij als zesde wist te eindigen. 'Hij heeft gewoon zeven punten weggegooid. Hij reed op de derde plek. Leclerc is een snelle coureur, daar bestaan geen twijfels over. Maar nu zullen we zien hoe goed hij kan zijn over een heel seizoen', aldus Berger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws