Rosberg vol lof over Wolff: 'Hij is één van de beste teambazen ooit in F1' Formule 1
Formule 1

Rosberg vol lof over Wolff: 'Hij is één van de beste teambazen ooit in F1'

Rosberg vol lof over Wolff: 'Hij is één van de beste teambazen ooit in F1'

Nico Rosberg weet zeker dat Toto Wolff Mercedes uit de huidige crisis kan slepen. Het gaat momenteel niet naar behoren bij de achtvoudig constructeurskampioen. De auto heeft veel last van porpoising en daarnaast mist de auto gewoon de snelheid ten opzichte van de topteams Ferrari en Red Bull Racing. Rosberg is van mening dat Mercedes geen drastische maatregelen hoeft te nemen.

Mercedes was de afgelopen acht seizoenen het dominante team in de Formule 1. Het team wist acht telkens het constructeurskampioenschap achter haar naam te zetten, maar nu is de vorm niet aanwezig bij de Duitse renstal. 'Ik kan je garanderen dat niemand bij Mercedes het prettig vindt om twee seconden achterstand te hebben in Q2', stelt Rosberg bij Sky Sports. 'Het is een verschrikkelijke situatie voor een team dat gewend is om te winnen.'

Rosberg: 'Kans op een neerwaartse spiraal'

'Het is op deze momenten lastig om het moraal hoog te houden', merkt de enkelvoudig wereldkampioen op. De voormalig Mercedes-rijder vreest dat mensen binnen het team elkaar verantwoordelijk gaan houden voor de problemen. Dat is iets wat niet mag gebeuren volgens de Duitser. 'Je moet voorkomen dat mensen elkaar de schuld gaan geven. Dat kan namelijk heel snel zorgen voor een neerwaartse spiraal.'

Toch weet Rosberg zeker dat zijn voormalig werkgever er bovenop kan komen. De meervoudig racewinnaar denkt dat teambaas Wolff bij machten is om de situatie om te draaien. 'Toto is één van de beste teambazen die we ooit gezien hebben in de sport. Hij kan een team ontzettend goed bijeenhouden. Natuurlijk heeft hij weleens een woede-uitbarsting, maar ik ben van mening dat hij de juiste man is om het team door deze situatie heen te helpen', aldus Rosberg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws