Horner verwacht wederopstanding Hamilton: 'Hij zal nog een factor zijn' Formule 1
Formule 1

Horner verwacht wederopstanding Hamilton: 'Hij zal nog een factor zijn'

Horner verwacht wederopstanding Hamilton: 'Hij zal nog een factor zijn'

Christian Horner verwacht dat Lewis Hamilton nog altijd een rol zal spelen in de huidige titelstrijd. De Mercedes-coureur kende afgelopen weekend een matige Grand Prix door nul punten te scoren voor zijn team. Bovendien werd de zevenvoudig wereldkampioen op een ronde achterstand gezet door Max Verstappen. Horner zegt dat Red Bull zich vooral op haar eigen race heeft gefocust en niet na heeft gedacht over die situatie.

Voor Hamilton begonnen de problemen al tijdens de kwalificatie op vrijdagavond. De coureur ging maar nipt door naar Q2, maar daar strandde de Brit. Carlos Sainz veroorzaakte een rode vlag, waarna het ging regenen en Hamilton zijn tijd niet meer kon verbeteren. In de sprintrace eindigde de coureur op de veertiende plek en tijdens de hoofdrace op zondag kwam hij ook amper vooruit. Hamilton finishte uiteindelijk als dertiende achter Pierre Gasly.

Hamilton heeft zelf al de handdoek in de ring geworpen door te zeggen dat hij geen rol meer zal spelen in de titelstrijd. De Mercedes-rijder staat op het moment zevende in het wereldkampioenschap met een achterstand 58 punten. Horner denkt dat Hamilton nog wel een factor kan zijn. 'Hij had een verschrikkelijk weekend, maar hij blijft een zevenvoudig wereldkampioen', wordt de teambaas van Red Bull geciteerd door de Britse tak van GPFans. 'Hij is niet vergeten hoe hij moet rijden en wanneer Mercedes haar problemen heeft opgelost dan zal hij weer een rol spelen.'

Horner niet bezig met blauwe vlaggen voor Hamilton

Verstappen strooide in ronde 41 wat extra zout in de wonden van Hamilton. De Nederlander reed soeverein vooraan en was aan de staart gekomen van de Mercedes-rijder. Hamilton kreeg blauwe vlaggen en ging netjes aan de kant. 'We hebben ons op onze eigen race gefocust en geprobeerd de maximale punten te scoren', vervolgt Horner. 'Op dat moment keken we naar de wolken. We vroegen ons af of er nog regen zou vallen of niet. Daar waren we mee bezig', aldus de Red Bull-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws