Berger: 'Honderd procent zeker dat Lawson de Formule 1 gaat halen' Formule 1
Formule 1

Berger: 'Honderd procent zeker dat Lawson de Formule 1 gaat halen'

Berger: 'Honderd procent zeker dat Lawson de Formule 1 gaat halen'

Gerhard Berger weet het zeker: Liam Lawson rijdt vroeg of laat in de Formule 1. Het Red Bull-talent is dit jaar gestald in de DTM, om naast de Formule 2 nog meer ervaring op te doen. De kwaliteiten van de Nieuw-Zeelander staan volgens Berger buiten kijf en het zou volgens hem dan ook raar zijn als de coureur de stap naar de koningsklasse niet maakt.

Lawson reed afgelopen weekend in de kleuren van Red Bull in de DTM, een klasse waarin hij dit hele seizoen uitkomt. Berger is directeur van de toerwagenklasse en ziet het talent van de 19-jarige van dichtbij. 'Ik weet honderd procent zeker dat Lawson de Formule 1 haalt', stelt hij in gesprek met Motorsport.com. 'Waarschijnlijk nog niet volgend jaar, omdat hij nog meer ervaring in de Formule 2 nodig heeft. Maar hij is zonder enige twijfel een kandidaat voor de Formule 1. Ik was ook bij de Formule 1 in Monza en daar informeerden mensen al bij mij hoe Lawson het doet in de DTM, dat toont de interesse.'

Staat Lawson vooraan in de rij?

Met het vertrek van Albon naar Williams is Lawson, in principe, de eerstvolgende coureur die door Red Bull gepromoveerd kan worden naar de Formule 1. Momenteel houden Yuki Tsunoda en Pierre Gasly de stoeltjes warm bij AlphaTauri, maar Berger is van mening dat Lawson zeker mee kan komen bij het team, als hij er voor 2023 voor gevraagd zou worden.

'Ik heb altijd mijn twijfels bij coureurs die zeggen "ik ben een specialist in formule-auto's en kan niet zo goed in andere auto's racen", want een goede coureur kan in mijn optiek alles. En Lawson laat dat nu ook zien. Toen ik in Monza was en even naar de Formule 2 keek, zag ik zijn naam alweer bovenaan. Dat is voor mij een echte coureur, je moet het allemaal kunnen', zegt Berger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws