Alfa Romeo met stevig statement: 'Deal met Zhou voor 30 miljoen is bullshit' Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo met stevig statement: 'Deal met Zhou voor 30 miljoen is bullshit'

Alfa Romeo met stevig statement: 'Deal met Zhou voor 30 miljoen is bullshit'

De geruchten die beweren dat Guanyu Zhou met een grote zak van dertig miljoen euro heeft aangeklopt bij het team van Alfa Romeo zijn 'bullshit', aldus teambaas Frederic Vasseur. Het team zou momenteel nog alle opties openhouden en daarbij hoort ook het vasthouden van Antonio Giovinazzi voor 2022.

Voor 2022 zal er bij Alfa Romeo het één en ander gaan veranderen. Op de eerste plaats kondigde Kimi Raikkonen eerder dit seizoen zijn pensioen aan, waarbij duidelijk werd dat Valtteri Bottas zijn vervanger zal zijn. Ook het stoeltje van Giovinazzi staat ter discussie bij het team, vooral in de media, die vervolgens beweren dat er veel coureurs in de rij staan om de Italiaan op te volgen. Volgens Vasseur zijn veel van die geluiden onwaar en is een langer verblijf van zijn coureur niet uitgesloten.

Het hardnekkigste gerucht hing rondom de naam van Formule 2-coureur Zhou, die naar verluidt verschillende Chinese sponsoren bij elkaar zou hebben verzameld. Zo zou hij in een sterke financiële positie een stoeltje bij Alfa Romeo kunnen krijgen, maar Vasseur spreekt dat tegen. 'Die geluiden zijn bullshit', zegt hij tegen GPFans Global over de potentiële dertig miljoen die de coureur naar het team zou kunnen brengen.

Zhou niet de enige naam op het lijstje

Dat neemt niet weg dat Vasseur wel degelijk kijkt naar de Formule 2. 'Ik ben al veel gevraagd naar namen uit de top van de Formule 2. Piastri doet het fantastisch, Zhou was vorig jaar tweede en gaat nu aan op. Als je kijkt naar de afgelopen jaren, zie je dat die jongens uit de Formule 2 het allemaal fantastisch doen in de Formule 1. Dat betekent dus voor mij dat de nieuwe Formule 2-talenten opties zijn, maar ze zijn niet de enigen.'

Zo staat Giovinazzi nog altijd op de loonlijst, iets wat voor 2022 ook zomaar het geval zou kunnen zijn. 'Antonio zit nu bij ons en hij kent het team goed. Hij doet het erg goed bij ons. Zeker in Zandvoort en Monza had hij een goede kwalificatie. Persoonlijk denk ik dat hij echt stappen maakt en dat geeft mij de gelegenheid om mijn beslissing nog even uit te stellen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws