Berger wijst Red Bull aan als titelfavoriet: 'Daar zit meer in het vat' Formule 1
Formule 1

Berger wijst Red Bull aan als titelfavoriet: 'Daar zit meer in het vat'

Berger wijst Red Bull aan als titelfavoriet: 'Daar zit meer in het vat'

Gerhard Berger wijst Red Bull Racing aan als titelfavoriet voor 2022. Hoewel de Oostenrijkse renstal niet bovenaan staat in het constructeurskampioenschap, voornamelijk wegens diverse uitvalbeurten, denkt hij niet dat Ferrari ze af kan troeven. Ook laat hij zich uit over de titelstrijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc tot nu toe.

'Ik denk dat Red Bull dit jaar het voordeel heeft, al werd dat in de eerste races nog niet echt duidelijk', meldt hij bij ServusTV. 'De bolide is natuurlijk ook wat te zwaar. Ik denk dat daar meer in het vat zit', vervolgt de voormalig Formule 1-coureur, die jarenlang voor Ferrari uitkwam. Weet Red Bull haar overgewicht weg te werken dan gaat dat ze tijd schelen en dus concurrentievermogen opleveren.

Red Bulls opstartproblemen

Dat Red Bull in de eerste Grands Prix de tragere partij leek, wijt Berger aan opstartproblemen van de renstal, opstartproblemen die Ferrari niet kende. 'In de eerste races ervoeren de coureurs (van Red Bull, red.) wat onbalans en ook wisten ze de banden niet helemaal op temperatuur te krijgen. Toen die problemen opgelost werden, vonden ze snelheid.'

'Sergio Pérez doet het dit jaar beter, maar zit nog wel duidelijk achter Verstappen. Dat maakt hem dan ook de perfecte nummer twee', is de Oostenrijker van mening. De Mexicaan weet met regelmaat dicht bij de pace van zijn teamgenoot te komen, maar mist wel nog enkele tienden om hem uit te dagen. Dat er een duidelijke rollenverdeling heerst binnen Red Bull ziet Berger als een goede zaak.

Verstappen vs. Leclerc

Verstappen en Leclerc nemen het heel het jaar al tegen elkaar op. Hoewel ze elkaar voldoende ruimte bieden op het asfalt, ziet Berger dat Verstappen toch meer met het mes tussen de tanden rijdt dan de Monegask: 'In duels met Verstappen zie je dat hij altijd de agressievere van de twee is. Daarnaast had Leclerc die fout in Imola nooit mogen maken. Dit kan doorslaggevend zijn aan het einde van het jaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws