Horner denkt dat er sprake is van 'oprecht respect' tussen Verstappen en Leclerc Formule 1
Formule 1

Horner denkt dat er sprake is van 'oprecht respect' tussen Verstappen en Leclerc

Horner denkt dat er sprake is van 'oprecht respect' tussen Verstappen en Leclerc

Christian Horner is ervan overtuigd dat er wederzijds respect heerst tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. De twee coureurs kennen elkaar al lang en weten wat ze van elkaar kunnen verwachten, en dat leidt tot een andere dynamiek dan de Nederlander met Lewis Hamilton had. Ook denkt de Red Bull Racing-teambaas dat Ferrari terug zal slaan na het teleurstellende eindresultaat in Imola.

De Engelsman richt zich in een interview met Autosport tot zijn coureur, en diens directe titelconcurrent Leclerc. 'Zij zijn samen opgegroeid in de karts, en andere klassen. Ze kennen elkaar dus heel erg goed', stelt Horner. Tijdens de persconferentie in Italië gingen de heren ook al in op het feit dat ze elkaar in hun jongere jaren niet uit konden staan.

Toch heeft dat op termijn niet geresulteerd in haat. De coureurs kunnen niet per se goed door één deur, maar ze verafschuwen elkaar ook niet. Sterker nog, Horner denkt dat er sprake is van oprechtheid in de relatie tussen Verstappen en de Monegask: 'Verstappen en Leclerc komen uit dezelfde generatie en er heerst oprecht respect tussenbeide.'

'Ferrari zal terugslaan'

Horner zag zijn team zegevieren in Imola terwijl Ferrari in haar thuisrace door het ijs zakte. Leclerc spinde in de slotfase van de race en vergooide daarmee een handjevol punten, Carlos Sainz kon een puntenfinish in bocht 2 al op zijn buik schrijven. Het is een tijdelijke tegenvaller, schat Horner: 'Ferrari heeft een uitstekende bolide en geweldige coureurs. In Imola waren ze ongelukkig.'

'In Miami zullen ze weer supercompetitief zijn. Ik denk dat dat de rest van het seizoen het geval zal zijn', concludeert hij. Ferrari komt volgens Italiaanse bronnen met wijzigingen aan de motor die tot een toename in topsnelheid kunnen leiden, om in Spanje aerodynamische wijzigingen door te voeren. Red Bull is dus op haar hoede voor een heropleving van de Italiaanse concurrenten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws