Binotto dankt leiderschapskwaliteiten en winnaarsmentaliteit aan Schumacher Formule 1
Formule 1

Binotto dankt leiderschapskwaliteiten en winnaarsmentaliteit aan Schumacher

Binotto dankt leiderschapskwaliteiten en winnaarsmentaliteit aan Schumacher

Mattia Binotto heeft veel belangrijke lessen overgehouden aan de tijd van Michael Schumacher bij Ferrari. Naar eigen zeggen heeft de teambaas van de Scuderia zijn leiderschapskwaliteiten en winnaarsmentaliteit te danken aan de zevenvoudig wereldkampioen. Deze lessen neemt hij nog steeds mee in zijn rol als teambaas. Hij probeert de 'Ferrari-cultuur' over te brengen op zijn huidige formatie.

Binotto is al sinds 1995 werkzaam bij het team van Ferrari. De Italiaan heeft dus alle jaren van Schumacher bij Ferrari van dichtbij meegemaakt. In 2000 betaalde deze samenwerking zich uit in de eerste van vijf wereldtitels. 'Het was fantastisch om weer te winnen na al die jaren', wordt Binotto geciteerd door TercerEquipo.com. 'Maar dat is niet het enige wat ik me kan herinneren. Ik heb ook zoveel geleerd van Michael. Van hem leerde ik hoe je een leider moest zijn en wat de juiste winnaarsmentaliteit is.'

Ferrari terug in vorm

Schumacher won zelf zijn laatste titel in 2004, terwijl Ferrari in 2007 met Kimi Räikkönen haar laatste kampioenschap vierde. Na al die jaren lijkt de Italiaanse renstal er nu weer klaar voor om voor de wereldtitel te strijden. 'Dit project is zo belangrijk en dat duurt vaak een aantal seizoenen. Het is een lange weg en het is nog niet voorbij. We hebben nog ontzettend veel werk te verrichten. We willen dat de Ferrari-cultuur terugkeert bij het team.'

In de geschiedenis van de Formule 1 is Ferrari nog altijd het meest succesvolle team. De afgelopen jaren was Mercedes dominant met acht constructeurstitels op rij, maar dat kan bij lange na niet tippen aan de zestien kampioenschappen van Ferrari. 'Als team zijn we al sinds het begin van de sport verbonden aan de Formule 1 en daarbij zijn we ook het meest succesvolle team. We hebben dat ook proberen uit te drukken in ons motto 'Essere Ferrari' ('Ferrari zijn', red.)', aldus Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws