Szafnauer trots op werk Renault: 'Tien pk van de beste krachtbron af' Formule 1
Formule 1

Szafnauer trots op werk Renault: 'Tien pk van de beste krachtbron af'

Szafnauer trots op werk Renault: 'Tien pk van de beste krachtbron af'

Otmar Szafnauer, teambaas van Alpine, gelooft dat de Renault-krachtbron een grote stap voorwaarts heeft gezet dit seizoen. Alpine wist dit jaar redelijk competitief uit de startblokken te komen qua snelheid, maar door betrouwbaarheidsproblemen heeft de Franse renstal het puntenaantal niet weten te maximaliseren. Nu moet het team nog het chassis verbeteren, volgens haar teambaas.

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië had Fernando Alonso naar eigen zeggen de kans om in de top-drie te starten. Door een probleem met de hydraulica ging de coureur echter rechtdoor de muur in. Desondanks is Szafnauer uitermate tevreden met de krachtbron die Renault heeft geleverd. 'We hebben echt hele goede stappen gezet met de motor', vertelt de Amerikaan bij AS. 'We zitten tien pk van de beste krachtbron af.'

In de tijden van de samenwerking met Red Bull Racing was de Renault-motor verre van betrouwbaar. Bovendien was de krachtbron niet één van de snelste in het veld. Szafnauer is blij met al het werk dat is verricht in Viry. 'Ze doen het daar echt briljant en nu is het aan ons om de auto verder te ontwikkelen. We kunnen nu heel goed samenwerken met mensen van de motorafdeling.'

Alpine focust op verbeteringen chassis

Door de stappen die gemaakt zijn op het gebied van de krachtbron kan de Franse renstal zich focussen op andere gebieden van de auto. 'We moeten ons richten op verbeteringen aan ons chassis', bevestigd Szafnauer. Aankomend weekend staat de Grand Prix van Emilia Romagna op het programma. Alpine zal aankomen in Italië met een groot updatepakket voor één van de auto's.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws