Binotto: 'Ik zet mijn geld in op Hamilton, maar ik duim voor Verstappen' Formule 1
Formule 1

Binotto: 'Ik zet mijn geld in op Hamilton, maar ik duim voor Verstappen'

Binotto: 'Ik zet mijn geld in op Hamilton, maar ik duim voor Verstappen'

Mattia Binotto denkt dat Lewis Hamilton de 2021-titel wint, maar hoopt het niet. Mercedes wist na een matige openingsfase zich te herpakken vlak voor de zomerstop, welke ze als WK-leider ingegaan zijn. De Ferrari-leider verwacht dan ook dat het het Duitse team is dat aan het langste eind trekt, ook in 2021. Neemt Hamilton het op het circuit op tegen Max Verstappen dan is het echter de Nederlander voor wie hij juicht.

'Het is een spannende strijd tussen twee geweldige coureurs. Ik hoop dat deze strijd stand houdt tot aan het einde van het seizoen', laat Binotto weten als gepolst wordt door La Gazzetta dello Sport naar hoe hij naar de strijd om de titel in 2021 kijkt. Zijn eigen renstal maakt van de titelstrijd geen deel uit, maar wel weet Ferrari zich aardig staande te houden in het gevecht met McLaren om de derde plek.

Mercedes voor de titel, maar hoop op Verstappen

Wanneer hij in detail treedt, valt op dat hij verwacht dat Mercedes er weer met de wereldtitel vandoor zal gaan. 'Ik zou zelf mijn geld inzetten op Hamilton. Ik denk namelijk dat het uiteindelijk Mercedes is dat de titelstrijd wint.' Hoewel het team uit Brackley in 2021 lang niet zo dominant gebleken is als in het verleden, zullen het uiteindelijk volgens Binotto de regerend wereldkampioenen zijn die hun titel weten te verdedigen.

Binotto denkt dus dat Mercedes wint, maar hoopt op een verrassing van Verstappen. 'Ik duim voor hem. Het zou de sport goed doen wanneer de hegemonie van Mercedes verbroken wordt', concludeert hij. In gevecht met zijn Britse titelconcurrent is het dus de Limburger die Binotto aanmoedigt. Momenteel ligt Verstappen acht punten achter in de F1-titelstrijd, dus alle aanmoediging zal voor hem welkom zijn.

Heb jij tips of verbeteringen voor F1 Maximaal? Laat ze achter in het Forum

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws