Binotto spreekt van 'significante' stap in vermogen middels motorupgrade Ferrari Formule 1
Formule 1

Binotto spreekt van 'significante' stap in vermogen middels motorupgrade Ferrari

Binotto spreekt van 'significante' stap in vermogen middels motorupgrade Ferrari

Ferrari komt voor de tweede helft van 2021 met een flinke verbetering aan de motor. De Italiaanse renstal heeft voor het huidige seizoen ontwikkelingen aan de motorcomponenten achtergehouden, waardoor ze daar halverwege het seizoen nog een stap in gaan zetten, daar waar de concurrenten alle verbeteringen aan de motor al doorgevoerd hebben. Teambaas Mattia Binotto spreekt van een 'significante stap'.

'Wij zullen met ontwikkelingen aan de krachtbron komen', bevestigt Binotto in gesprek met de Britse tak van Motorsport.com. Meteen licht hij ook even toe dat dit binnen de reglementen van 2021 valt. Er mag namelijk in het huidige seizoen eenmaal een verbetering doorgevoerd worden aan elk onderdeel van de motor, inclusief de ICE, turbo, MGU-H, batterij en MGU-K.

Bij Mercedes en Honda spreekt men bij verbeteringen enkel van betrouwbaarheidsoplossingen. Bij Ferrari worden dus hele componenten verbeterd, wat ook voor een prestatietoename gaan zorgen. Hoe mag dit? Binotto onthult dat Ferrari's huidige motor niet helemaal up-to-date is: 'Wij hebben dit seizoen aangevangen met een onvolledig ontwikkelde motor.'

'Er zijn dus nog componenten die wij gebruiken die van de motor van vorig jaar afkomstig zijn. Daar gaan we nu evoluties van meenemen. Ik denk dat wij daarmee een significante stap kunnen zetten voor de tweede helft van het jaar', aldus een hoopvolle teambaas die met meer vermogen concurrent McLaren af wil troeven. De twee illustere renstallen vechten het in 2021 uit voor de derde plaats in het wereldkampioenschap.

Mercedes en Honda liggen voor

De motorontwikkeling neemt niet weg dat er een zware tweede seizoenshelft aan zit te komen. Binotto spreekt van een gat van zeven tienden naar de topteams, waarvan minstens 60 procent afkomstig is van een tekort aan vermogen. 'Die achterstand hebben we ten opzichte van de topteams. Wij weten dan ook dat we achter Mercedes en Honda liggen.'

Een tegenvaller voor Ferrari is dat de verbeteringen pas na de Grands Prix van België en Italië klaarliggen. Deze wedstrijden worden verreden op Spa-Francorchamps en Monza, twee kracht intensieve circuits. Tijdens deze evenementen zal Ferrari dus op vermogen nog achterliggen op Mercedes en Honda, maar daarna zal het gat naar de andere topteams een stuk kleiner worden.

Heb jij tips of verbeteringen voor F1 Maximaal? Laat ze achter in het Forum

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws