Ferrari-teambaas Binotto kan zijn geluk niet op na aantrekken Sainz Formule 1
Formule 1

Ferrari-teambaas Binotto kan zijn geluk niet op na aantrekken Sainz

Ferrari-teambaas Binotto kan zijn geluk niet op na aantrekken Sainz

Mattia Binotto kan zijn geluk niet op met Carlos Sainz. Na de diskwalificatie van Sebastian Vettel is het wederom de Spaanse nieuwkomer die Ferrari naar het podium loodst. Wanneer Charles Leclerc uitvalt, lijkt Sainz toch altijd weer ter plekke te zijn om de klap op te vangen voor zijn team. Daarom kan hij op lovende woorden van zijn teambaas rekenen.

'We hebben de beste line-up van de grid bij Ferrari. Carlos is uitstekend geïntegreerd binnen het team en verbetert zichzelf elke race', aldus Binotto ten overstaan van AS, die vol tevredenheid spreekt over de aanwinst. Sainz maakte afgelopen zomer een transfer van McLaren naar Ferrari, waar hij voor twee seizoenen tekende voor een plekje naast Leclerc.

Inmiddels is gebleken dat de heren het uitstekend kunnen vinden en dat ook Sainz alles uit het materiaal kan halen. Dit ziet Leclerc ook, wat weer goed is voor de ontwikkeling van de jonge Monegask. 'Hij vormt een uitstekend referentiekader voor Charles, die echt tot et uiterste gedreven wordt', ziet de Italiaanse teambaas, die daar blij mee is.

Binotto: 'Veel plezier van Leclerc en Sainz'

'Ze hebben nu allebei 80 punten in de titelstrijd, dat toont maar weer aan hoe belangrijk het is om twee scorende coureurs te hebben in de titelstrijd', voegt hij daaraan toe. Met de derde plaats van de Madrileen in Hongarije is Ferrari naar de derde plek in de titelstrijd geklommen. De illustere renstal staat nu op 163 punten, net zoals concurrent McLaren.

Sainz heeft inmiddels zijn waarde voor zijn team dus al bewezen en Binotto is er van overtuigd dat hij dat in de toekomst zal blijven doen. 'Van deze twee heren gaan we in de toekomst nog heel veel plezier hebben. Hierom hebben we Sainz aangetrokken!', concludeert hij blij. Sainz heeft zijn plek in Maranello dus al wel gevonden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws