Binotto vertrekt bij Ferrari na teleurstellend F1-seizoen in 2022 Formule 1
Formule 1

Binotto vertrekt bij Ferrari na teleurstellend F1-seizoen in 2022

Binotto vertrekt bij Ferrari na teleurstellend F1-seizoen in 2022

Ferrari en Mattia Binotto gaan per 31 december uit elkaar, zo maakt het team bekend via een persbericht. Het vertrek van de teambaas hing al langere tijd in de lucht, maar is nu officieel. Wie Binotto gaat vervangen, is nog niet bekend. Naar verluidt wordt het de huidige Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur.

Binotto gaat Ferrari verlaten nadat de Scuderia beide titels misliep gedurende het seizoen 2022 en de relatie met John Elkann verzuurde. Ferrari begon zeer sterk en had een comfortabele voorsprong op Max Verstappen en Red Bull Racing. Gaandeweg begon het team uit Maranello echter fouten te maken en bleek de F1-75 toch niet zo betrouwbaar te zijn. Daardoor had de renstal het mogelijk winnen van het kampioenschap niet meer in eigen hand.

Charles Leclerc werd in de laatste race van het seizoen nog tweede in het kampioenschap, terwijl Ferrari die plek veiligstelde bij de constructeurs. De afstand naar Verstappen en Red Bull was echter gigantisch, respectievelijk 146 en 205 punten. De mindere resultaten leken voor Ferrari een reden te zijn om naar een andere teambaas op zoek te gaan, maar Binotto besloot uiteindelijk zelf zijn werk als teambaas neer te leggen.

Binotto na dienstverband van 28 jaar weg bij Ferrari

Binotto begon in 1995 op de motorafdeling van Ferrari en was 28 jaar werkzaam in Maranello. In die tijd werkte hij zich op tot Chief Technical Officer in 2016, waarna hij drie jaar later werd aangesteld als teambaas. Dat gebeurde na het vertrek van Maurizio Arrivabene, nadat Ferrari twee jaar op rij de strijd om het kampioenschap verloor van Lewis Hamilton en Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws