Binotto niet onder de indruk van geruchten: 'Het is niet aan mij om dat soort beslissingen te maken' Formule 1
Formule 1

Binotto niet onder de indruk van geruchten: 'Het is niet aan mij om dat soort beslissingen te maken'

Binotto niet onder de indruk van geruchten: 'Het is niet aan mij om dat soort beslissingen te maken'

Mattia Binotto heeft de toekomst van zijn functie als Ferrari-teambaas niet zelf in handen, zo meldde hij tijdens de persconferentie van de teambazen in Abu Dhabi. Hoe dan ook maakt hij zich er niet te druk om. Hij heeft veel contact met de Ferrari-CEO John Elkann en heeft openlijk over de geruchten en de situatie van de Scuderia gesproken. Binotto vindt dat Ferrari het doel van dit seizoen al heeft behaald en zou niet zien waarom hij dan weg moet.

De geruchtenmolen draait weer op volle toeren in de paddock. Recentelijk kwam het nieuws naar buiten dat Binotto zijn functie als teambaas in gevaar zou zijn. Vanwege de vele strategische fouten en blunders tijdens de races dit seizoen zou de Scuderia de Italiaan willen vervangen. Hierbij werd Frederic Vasseur, huidig teambaas van Alfa Romeo, genoemd als vervanger. Binotto is hier echter niet heel erg van onder de indruk. 'Ik maak me er niet heel druk om', vertelde de Ferrari-teambaas. 'Het gaat bij Ferrari om passie', vervolgt hij. 'En als er zoveel toewijding en passie in een team is, dan gaat dat vaak hand in hand met geruchten en geroddel', stelt de Italiaan.

Binotto zegt dat dat altijd al zo is geweest bij het topteam, en daardoor laat het hem koud. 'Dit weekend willen we focussen op het raceweekend. We willen niet dat het team afgeleid raakt door deze geruchten', gaat de Italiaan verder. 'Het is niet aan mij om de beslissing over mijn rol binnen het team te maken. Daarover voer ik gesprekken met mijn bazen op de korte en lange termijn', lijkt Binotto zijn schouders op te halen. Zo heeft hij gesproken met Ferrari-CEO Elkann over de situatie. Hoe dan ook kan Binotto geen antwoord geven op de vraag of hij dan ook al weet of hij de teambaas van de Italiaanse renstal blijft in het 2023-seizoen.

Binotto: 'We hebben al bereikt wat we wilden bereiken'

Een argument voor hoe relaxed Binotto er onder zegt te zijn, is dat Ferrari namelijk al heeft bereikt wat het doel was van het 2022-seizoen: competitief zijn in 2022 met de nieuwe auto's. Ondanks alle fouten en blunders is dit volgens Ferrari dus prima gelukt. Dan zou Binotto niet zien waarom hij plaats moet maken voor een nieuwe teambaas. 'In dit jaar hebben we veel ups en downs meegemaakt', legt de Italiaan uit. 'We hebben ons hoofddoel gehaald. Als je kijkt naar het begin van het seizoen, dan zegt iedereen dat ze niet hadden verwacht dat we zo snel zouden zijn', aldus Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws