Bittere pil voor Williams: 'We zijn beter dan vorig jaar, maar nog steeds één van de sloomste' Formule 1
Formule 1

Bittere pil voor Williams: 'We zijn beter dan vorig jaar, maar nog steeds één van de sloomste'

Bittere pil voor Williams: 'We zijn beter dan vorig jaar, maar nog steeds één van de sloomste'

Williams is vastberaden om in 2023 hoger te eindigen in het klassement dan in 2022, maar ze hielden wel hun verwachtingen laag na de testdagen in Bahrein. Dave Robson, hoofd van de voertuigdynamica, geeft in een gesprek met Motorsport.com aan dat het team blij verrast was met resultaten tot nu toe. Na de testdagen bleek namelijk dat de bolide één van de sloomste op de grid is.

Williams eindigde in 2022 op de laatste plek in de strijd om de constructeurstitel met een verzameling van acht magere punten. Stiekem hoopten ze natuurlijk op betere resultaten in 2023, maar het uitspreken van het doel durfden ze nog niet. Tot in Bahrein bleek dat er toch wel potentie in de auto zat. Alexander Albon kwam namelijk op de tiende plek binnen, waardoor het eerste WK-punt van Williams een feit was.

Goed vooruitzicht voor Williams ondanks tegenvallende cijfers

Albon gaf de Britse renstal dus een droomstart van het seizoen. Een start waar Robson niet op had gerekend, nadat de testdagen in Bahrein op pijnlijke cijfers voor het team leken te wijzen. Er zat namelijk wel verbetering in de auto ten opzichte van 2022, maar vergeleken met de rest van het veld deed de bolide nog onder aan het tempo.

Op het moment heeft Williams dus één WK-punt op de teller, maar staat het geen laatste in het klassement. McLaren en AlphaTauri is het allebei nog niet gelukt om een punt te winnen. Het biedt dus goede perspectieven voor Williams, zeker gezien het feit dat het team sinds december door het vertrek van François-Xavier Demaison en David Wheater het zonder technisch directeur of hoofd aerodynamica heeft moeten doen.

Robson: 'Het is nog te vroeg om te zeggen dat we het sowieso beter gaan doen'

Robson denkt dat het wel mogelijk is voor Williams om op een hogere plek dan 2022 te eindigen, maar durft het nog niet helemaal uit te spreken. 'Tot nu toe gaat het zeker goed', zegt de Williams-ingenieur, 'maar het is nog erg vroeg in het seizoen. Ik hoop natuurlijk dat onze positieve resultaten worden doorgezet, maar je weet nooit hoe het loopt.'

Robson ziet duidelijke voortgang ten opzicht van de FW44 uit 2022. 'Het werd vorig jaar pijnlijk snel duidelijk waar de auto tekort kwam en dat hebben wij zo te zien goed opgelost dit seizoen', stelt de ingenieur tevreden. 'Wel hebben we natuurlijk pas twee circuits gezien, dus het is nog afwachten hoe de auto zal zijn bij de andere races. Ik weet zeker dat andere teams ook verbeteringen hebben doorgevoerd, dus we moeten afwachten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws