Boordradio's GP Bahrein | Alonso in zijn element: 'Yes! Bye, bye!' Formule 1
Formule 1

Boordradio's GP Bahrein | Alonso in zijn element: 'Yes! Bye, bye!'

Boordradio's GP Bahrein | Alonso in zijn element: 'Yes! Bye, bye!'

De eerste race van het seizoen in Bahrein zorgde voor veel spraakmakende momenten. Zo reed Max Verstappen onbezorgd naar de overwinning, kende Mercedes problemen met de banden, was het Charles Leclerc die zijn motor uit zag vallen en Carlos Sainz die het tempo niet kon vinden. Fernando Alonso was wel in zijn element en dat liet hij dan ook horen. De leukste boordradio's heeft F1Maximaal voor je op een rijtje gezet.

Verstappen reed onbezorgd naar de overwinning, en had in de auto dan ook alles onder controle, al waren er wel kleine probleempjes. 'Bij terugschakelen slaat de achterkant van de auto een beetje vast', liet Verstappen al vroeg in de wedstrijd weten. Toen hij wat aanpassingen had gedaan en er werd gevraagd naar hoe het nu ging, was zijn antwoord dat het niet geweldig was. 'Te managen, maar nog altijd niet goed', aldus de Nederlander, die na afloop aangaf dat het niets serieus was. 'Linksvoor begint op te geven', was dan ook het enige minder positieve dat over de boordradio bij de tweevoudig wereldkampioen te horen was.

Mercedes problemen met banden

In het begin van de wedstrijd leek George Russell alles nog onder controle te hebben. 'Is Lewis aan het managen of is hij langzaam? Want ik denk dat ik meer heb', klonk het uit de cockpit bij de Brit, maar al snel werd duidelijk dat bij hem de banden een probleem gingen vormen. 'De banden zijn eraan, we moeten denken aan een pitstop.' Later in de race leek Hamilton hetzelfde probleem te kennen want nadat hij eerst nog vroeg aan zijn engineer: 'Laat me weten wat ik moet doen, moet ik sneller gaan?', gaven zijn banden het ook al snel op en kon hij Carlos Sainz het vuur niet meer aan de schenen leggen.

Ook Ferrari kende problemen

'No, no, no, wat gebeurt er? Geen power.' Nee, dit is niet een boordradio van 2022. Charles Leclerc kende tijdens de eerste Grand Prix van het nieuwe seizoen direct problemen met de motor en viel uit, en ook teamgenoot Sainz kende geen gelukkige eerste race. 'Als ik push om te verdedigen, red ik het mogelijk niet tot het eind', liet hij weten voorafgaand aan het duel met Alonso. De Spanjaard viel vervolgens hard aan en er was licht contact. 'Hij raakte me', was Sainz er als de kippen bij, maar het contact was weinig noemenswaardig. Toen ook Hamilton dichtbij kwam, begon de Ferrari-coureur het te zoeken in andere dingen. 'Waarom stuiter ik zoveel?', aldus Sainz, bij wie het tempo toch al niet bepaald aanwezig was.

Alonso in zijn element

De race van Alonso had heel anders kunnen aflopen, wanneer het contact met Stroll hem in de eerste ronde fataal was geworden. 'Ik werd geraakt in bocht vier, ze kunnen dat niet doen!', zo klonk het, maar daarna was de Spanjaard helemaal in zijn element. Mercedes was voer voor hem. 'Zij hebben meer degradatie, dus laten we denken hoe we dit kunnen gebruiken en dichterbij komen', liet hij weten. Na een inhaalactie op Sainz klonk er, 'Yes! Bye, bye!' over de boordradio en ook toen hij derde reed had hij alles onder controle. 'Ik zit in level 7 en ben de kerbs aan het ontwijken, laten het me weten als de situatie achter me verandert.' Dat de Spanjaard het naar zijn zin had in de Aston Martin liet hij aan het eind van de race weten. 'Dit is een heerlijke auto om te besturen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws