Windsor zag Red Bull als alleenheerser: 'De strategie gaf aan hoe goed Red Bull is' Formule 1
Formule 1

Windsor zag Red Bull als alleenheerser: 'De strategie gaf aan hoe goed Red Bull is'

Windsor zag Red Bull als alleenheerser: 'De strategie gaf aan hoe goed Red Bull is'

Peter Windsor wijst Red Bull Racing aan als de absolute alleenheerser van de Grand Prix van Bahrein en vraagt zich af wat Mercedes in godsnaam heeft gedaan gedurende de winterstop. Windsor is van mening dat Mercedes amper is verbeterd. Niks of niemand kon Red Bull op de racedag stoppen. Mercedes was dan ook totaal geen bedreiging. De bandenstrategie die de Oostenrijkse renstal koos was volgens Windsor een teken dat de RB19 ontzettend goed is. De Formule 1-analist genoot daarnaast ook van de gevechten van Fernando Alonso.

Windsor is onder de indruk van de Oostenrijkse formatie. Max Verstappen pakte de eerste zege van het seizoen en Sergio Pérez maakte de één-twee van het team compleet. Alles verliep op rolletjes op de racedag, en dat was te zien. 'Verstappen was heel clean', begint Windsor in zijn analyse op zijn YouTube-kanaal. 'Hij reed al gauw een seconde per ronde weg. Pérez had geen vlekkeloze start, maar reed wel een goede race', gaat Windsor verder. 'De strategie van soft naar soft naar hard verklaart hoe goed de Red Bull is.'

Windsor denkt dat andere teams het niet voor elkaar hadden gekregen om zulke lange stints op de rode band te rijden. Ferrari en Mercedes reden al vroeg in de race op de harde band, waar Red Bull alleen de laatste stint overging naar band met de witte wangen. 'Als Aston Martin dezelfde strategie had, dan hadden ze er wel eens helemaal bovenop kunnen zitten. De snelheid van Bahrein zal hen hoe dan ook niet verlaten', denkt de Brit. De Formule 1-analist was dan ook zeker te spreken over de prestaties van Aston Martin.

Windsor vindt Mercedes te gek voor woorden: 'Ze had de hele winter om te kijken naar haar problemen'

Terwijl Windsor genoot van het gevecht met Aston Martin, vraagt de Brit zich toch af wat Mercedes in godsnaam heeft gedaan gedurende de winterstop. 'Ze had de hele winter om te kijken naar haar problemen en ze heeft gewoon niet echt een verbeterde auto getoond', zegt Windsor. 'Ze zijn langzamer dan Ferrari, Red Bull, en haar klantenteam Aston Martin. Dit is echt te gek voor woorden', denkt de analist. 'Misschien kostte de overwinning in Brazilië wat ontwikkeling voor 2023. Het was een lastige dag voor beide coureurs.'

Van Mercedes is het bruggetje naar Ferrari vlot gemaakt. De Scuderia had de taak om haar betrouwbaarheid te verbeteren, en dat liep ook in de soep tijdens de Grand Prix van Bahrein. Voorafgaand aan de race moest het team al de energy store en de control electronics in de auto van Charles Leclerc aanpassen, maar het mocht niet baten. 'Het enige wat Ferrari moest doen, was haar betrouwbaarheid verbeteren. En dan gebeurt dat met Leclerc. Met de huidige reglementen betreffende de motor kan je je dat eigenlijk niet veroorloven. Sainz deed het wel goed, vooral in het verdedigen. Hij versloeg Hamilton, maar alsnog was hij langzamer dan Alonso', aldus Windsor.

'Alonso pakte Hamilton toen hij aan het slapen was'

Redelijk vroeg in de race kwam Alonso George Russell als eerste tegen, en na één à twee pogingen wist de Spanjaard de Mercedes-coureur al in te halen. Ook Lewis Hamilton was geen heel grote uitdaging voor de tweevoudig wereldkampioen. 'Het is één van die races die altijd herinnerd zal worden. Alleen was het heel jammer van de kwalificatie, dan had Alonso er beter bij gezeten. Alonso was echt fantastisch in zijn gevechten met Russell en Hamilton', denkt Windsor.

'Alonso pakte Hamilton toen hij een beetje aan het slapen was', gaat de analist verder. 'Dit is de eerste keer dat ik Hamilton niet alert heb gezien, dat gebeurde in de negende bocht. Het was niet de Hamilton die we kennen', fronst Windsor als hij terugblikt op het moment waarin Alonso de zevenvoudig wereldkampioen wist in te halen. 'Ook Stroll deed het heel goed, hij ging zo voorbij aan Russell.' Lance Stroll, die nog steeds veel last had van zijn polsen na het fietsongeluk, finishte op P6 en pakte goede punten voor zijn team.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws