Alonso in de wolken met Aston Martin: 'Fantastisch om tweede auto op de grid te hebben' Formule 1
Formule 1

Alonso in de wolken met Aston Martin: 'Fantastisch om tweede auto op de grid te hebben'

Alonso in de wolken met Aston Martin: 'Fantastisch om tweede auto op de grid te hebben'

Aston Martin heeft tijdens de eerste race van het seizoen 2023 de verwachtingen weten waar te maken. Zowel Fernando Alonso als Lance Stroll wisten een uitstekende racepace te overleggen, waarbij eerstgenoemde uiteindelijk een podium in de wacht wist te slepen met een derde plaats. De Spanjaard is dan ook in de wolken met zijn nieuwe renstal en ziet dat zij momenteel het tweede team op de grid zijn.

Alonso toont zich na afloop van de Grand Prix van Bahrein bij Viaplay behoorlijk in zijn nopjes met de Aston Martin, waarmee hij tot de derde plaats wist te komen tijdens zijn eerste race voor het team. 'Het voelde heel erg goed, we hadden een goede pace in de longruns. De start was wat rommelig, dus we moesten herstellen van het verlies van wat plekken', analyseert hij. Tijdens de openingsfase van de race werd de Spanjaard van achteren aangetikt door teamgenoot Lance Stroll, maar hij wist zijn auto op de baan te houden. Wel verloor hij twee plaatsen aan de Mercedessen.

Hoewel Alonso een plek cadeau kreeg doordat Charles Leclerc uitviel, was de snelheid van de Spanjaard sowieso al beter dan die van de Ferrari's en dus heeft het team geweldig werk geleverd vindt de Spanjaard. 'Het is fantastisch om de tweede snelste auto op de grid te hebben, ook voor het team, zij hebben heel hard gewerkt. Het doel was om sterk te zijn in het middenveld, een podium vroeg in het seizoen was optimistisch, maar nu hebben we een podium in de eerste race.'

Lange weg te gaan

Toch is het team er zeker nog niet, weet de Aston Martin-coureur, want Red Bull Racing ligt een straatlengte voor op de Britse renstal en dus is er nog veel te doen voor het team om ook daadwerkelijk overwinningen binnen te kunnen slepen. 'Red Bull finishte ver voor ons, er is nog een lange weg te gaan', benadrukt Alonso. Spanjaard zag een gat van 24 seconden naar nummer twee Sergio Pérez en liefst 36 seconden tot Max Verstappen.

Bemoedigende woorden voor Stroll

Alonso heeft tot slot bij Sky Sports nog bemoedigende woorden voor Stroll, die ondanks zijn blessure toch in de auto is gestapt. Een heldendaad volgens Alonso. 'Als je zijn handen en voeten ziet, zou je zeggen dat hij niet kan rijden. Maar om zijn vastberadenheid te zien is goed. Hij was indrukwekkend dit weekend. Hopelijk verdient hij snel een podiumplaats.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws