Boordradio's VT2 | Leclerc opnieuw met motorproblemen: 'Wat is er aan de hand?' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT2 | Leclerc opnieuw met motorproblemen: 'Wat is er aan de hand?'

Boordradio's VT2 | Leclerc opnieuw met motorproblemen: 'Wat is er aan de hand?'

De coureurs in de Formule 1 kampten in de tweede vrije training van de Grand Prix van Azerbeidzjan met enkele hele interessante problemen. De eerste sessie zag een paar motorproblemen bij verschillende rijders, maar in de tweede training hadden sommige coureurs last van enkele externe factoren. Dat leverde natuurlijk ook enkele interessante boordradio's op. F1Maximaal zet de communicatie tussen de coureurs en hun ingenieurs op een rijtje.

In de beginfase van de vrije training hadden een paar coureurs moeite met de bochten van het Baku City Circuit. Lando Norris ging in zijn eerste getimede ronde rechtdoor in bocht 3. Even later was het Sebastian Vettel die zijn auto niet op tijd afgeremd kreeg. 'Dat had te maken met de temperaturen van de remmen', zei zijn ingenieur over de boordradio.

Alpine-coureurs melden bijzonder probleem

De coureurs kampte tijdens de openingsfase niet alleen met interne problemen. Fernando Alonso meldde een wel heel opmerkelijk probleem bij zijn team. 'Ik heb een plastic tas in mijn voorwielophanging zitten', zei Alonso over de boordradio. Ook teamgenoot Esteban Ocon had last van het rondvliegende plastic. 'Ik reed zojuist over een plastic tas. Laat me weten of deze nog steeds op mijn auto zit.'

Hamilton gechoqueerd

Mercedes heeft in Baku weer veel last van porpoising. Hierdoor weten Lewis Hamilton en George Russell nog niet in de buurt te komen van Red Bull en Ferrari. De achterstand naar de twee topteams choqueerde de zevenvoudig wereldkampioen. 'Oké Lewis, we staan momenteel 2,3 seconden achter Leclerc', was het bericht van Peter Bonnington aan het adres van Hamilton. '2,3 seconden? Waar komt dat vandaan?', reageerde de coureur ontevreden.

Schumacher meldt wapperende onderdelen, Leclerc meldt motorproblemen

Mick Schumacher kende ook een eigenaardig probleem in de tweede vrije training. De coureur moest de eerste sessie nog vroegtijdig staken, maar in de tweede training kon het probleem verholpen worden. 'Ik weet niet wat het is, maar er is beweegt iets aan de rechterzijde van de auto', meldde de Duitser aan zijn team. 'Geen probleem, Mick, kom naar binnen en we tapen het weer vast.'

Aan het einde van de training ging het niet goed met de motor van Charles Leclerc. 'Wat is er aan de hand? Ik verlies een hoop vermogen, toch?', vroeg de coureur zich af. De Monegask moest even afwachten, maar uiteindelijk meldde zijn ingenieur dat er niks aan de hand was. 'Het was normaal?', wilde de Ferrari-rijder zeker weten. 'Er is niks aan de hand. Ga naar mode race', aldus de ingenieur van Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws