Marko voelt mee: 'Steeds Verstappen die door dit soort problemen getroffen wordt' Formule 1
Formule 1

Marko voelt mee: 'Steeds Verstappen die door dit soort problemen getroffen wordt'

Marko voelt mee: 'Steeds Verstappen die door dit soort problemen getroffen wordt'

De eerste vrije training liep allesbehalve soepel voor Max Verstappen. De Nederlander kampte wederom met een probleem aan zijn DRS-systeem en ook de nieuwe motor deed het nog niet helemaal zoals het moest zijn. Helmut Marko komt echter met het verlossende woord dat beide problemen opgelost zouden moeten zijn en er dus niets meer aan de hand is met de bolide van Verstappen.

Tegenover Motorsport-Magazin laat de Oostenrijker weten dat het niet vreemd is dat de motor niet helemaal naar behoren werkte tijdens de eerste training in Baku. Het kost immers tijd om deze goed in de auto te laten passen. 'Met een nieuwe motor duurt het altijd even voordat die op de juiste manier is afgesteld. In de tweede vrije training was er vervolgens al niks meer aan de hand', zo stelt de adviseur.

Steeds Verstappen die getroffen wordt

Ook het tweede probleem waar de Nederlandse coureur van Red Bull Racing mee te maken kreeg zou niet meer te zien moeten zijn dit weekend. Het DRS-systeem zou dus gewoon moeten werken. 'Dat is nu vastgezet en opgelost', zo verzekert Marko, die daarmee aangeeft dat een nieuw drama met het systeem zoals in Barcelona het geval was niet nog eens zal voor komen in Baku.

Bovendien is het ook niet dezelfde vleugel als waarmee men in Barcelona reed, dus hetzelfde probleem lijkt dan ook onwaarschijnlijk. 'Het is een andere vleugel dan we hadden in Barcelona, maar Sergio Perez en Verstappen rijden wel met identieke vleugels en toch is het steeds Max die door dit soort problemen getroffen wordt', zo ziet de Oostenrijker dat Verstappen de coureur is die telkens de pechvogel is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws