AlphaTauri voorzichtig optimistisch: 'Weten dat de strijd zaterdagmiddag pas losbarst' Formule 1
Formule 1

AlphaTauri voorzichtig optimistisch: 'Weten dat de strijd zaterdagmiddag pas losbarst'

AlphaTauri voorzichtig optimistisch: 'Weten dat de strijd zaterdagmiddag pas losbarst'

Na moeilijke weekenden in Barcelona en Monaco is er in Baku weer reden tot lachen voor de coureurs van AlphaTauri. De auto lijkt goed te liggen op het stratencircuit en beide coureurs eindigden zowel in de eerste als de tweede vrije training in de top tien. Een puntenfinish lijkt dan ook eindelijk weer haalbaar voor de Italiaanse renstal. Wel waakt men voor te veel optimisme, aangezien het pas vrijdag is.

Pierre Gasly vertelt in het persbericht van het team zich erg op zijn plek te voelen op de baan in Azerbeidzjan. 'Tot nu toe is het hier in Baku geweldig geweest, ik heb er echt van genoten. Het is echt een leuk circuit om te rijden en omdat het een stratencircuit is, is de adrenaline veel hoger, omdat je echt op de limiet rijdt', aldus de Fransman. 'De auto voelt hier goed aan en ik voelde me zowel in FP1 als FP2 erg op mijn gemak in de auto, dus op dit moment zijn er veel positieve punten.'

Ondanks deze positieve punten waakt hij voor onderschatting van de concurrentie, want wanneer de motoren open worden geschroefd, kan het er ineens heel anders uitzien. 'We weten dat de strijd pas zaterdagmiddag losbarst, als iedereen zijn motor opendraait en net dat beetje extra snelheid vindt, dus we moeten vanavond iets meer vinden. Als ik naar onze prestaties tot nu toe kijk, denk ik dat het goed gaat komen', zo sluit hij af met vertrouwen voor wat er gaat komen.

Ook Tsunoda in top tien

Teamgenoot Yuki Tsunoda heeft eenzelfde gevoel overgehouden aan de vrijdag in Baku. De Japanner wist net als Gasly twee keer binnen de top tien te eindigen en is dan ook blij met het verloop van zijn dag. 'Ik denk dat de hele dag soepel is verlopen voor ons. We zijn best tevreden met wat we hebben kunnen voltooien en met de prestaties van de auto tot nu toe', aldus de AlphaTauri-coureur, die zich gelukkig prijst met de auto die hij tot zijn beschikking heeft.

Niet alleen de goede klassering, ook de hoeveelheid data die het team heeft verzameld zorgt voor een positieve stemming bij de Japanner. 'We hebben vandaag in de twee sessies veel belangrijke data verzameld, dus die gaan we vanavond met de engineers analyseren', aldus Tsunoda, die hoopt morgen ook potten te kunnen breken. 'We hebben constant in de top tien gereden en we staan sterk in de strijd om het middenveld, dus hopelijk kunnen we morgen zo doorgaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws