Boordradio's VT2 | Verstappen blij met het weer: 'Oh dat is heerlijk' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT2 | Verstappen blij met het weer: 'Oh dat is heerlijk'

Boordradio's VT2 | Verstappen blij met het weer: 'Oh dat is heerlijk'

In een weinig enerverende sessie was het Max Verstappen die de snelste was. Er was een Ferrari-coureur die zich in een Mercedes waande, een coureur met een Ferrari-motor die amper de baan heeft kunnen betreden en ook werden er weer de welbekende weerupdates gegeven. De leukste boordradio's van de tweede vrije training op een rijtje!

Voor Carlos Sainz was het niet de meest fijne sessie. Hoewel hij de derde tijd reed, zou je haast denken dat hij in een Mercedes is gestapt. De Spanjaard liet zich meerdere keren uit over het gedrag van zijn auto op de rechte stukken. 'Het stuiteren is heel erg heftig gasten', zo was hij niet erg blij met het porpoising van zijn auto, uitgerekend nu de FIA daarvoor met richtlijnen gekomen is.

Verder was hij niet de enige Ferrari-aangedreven auto die problemen kende. Niet geheel verrassend was het de Alfa Romeo van Valtteri Bottas die wederom niet deed wat hij moest doen. 'Hij schiet in anti-stall', zo liet hij weten, waarna hij naar binnen werd geroepen. Het probleem leek opgelost, maar nadat hij weer naar buiten ging was het maar van korte duur. 'Nog steeds iets raars tijdens het naar beneden schakelen', zo liet Bottas weten, en dus was het einde oefening voor de Fin.

Weerberichten voor Verstappen en Russell

Het leek er even op alsof er tijdens de sessie al regen zou vallen, maar het bleef de rijders bespaart, zo liet Giampiero Lambiase weten aan Verstappen, die het wel kon waarderen. 'Heftige regen over een halfuur, dus tien minuten na het einde van de sessie, mogelijk gaan we wel wat druppels voelen', zo klonk het, waarop de Nederlander reageerde: 'Oh dat is heerlijk.' Russell werd nog even geïnformeerd over de wind. 'De wind is nog altijd erg in vlagen', zo werd hij erop geattendeerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws