Verslag VT2 | Verstappen snelste in tweede training, spannend kwalificatieduel met Leclerc verwacht Formule 1
Formule 1

Verslag VT2 | Verstappen snelste in tweede training, spannend kwalificatieduel met Leclerc verwacht

Verslag VT2 | Verstappen snelste in tweede training, spannend kwalificatieduel met Leclerc verwacht

Max Verstappen wist tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada de snelste tijd neer te zetten. De coureur van Red Bull Racing reed op de softs een tijd van 1:14,127. Eerder was hij ook al de snelste tijdens de eerste sessie van het weekend. Charles Leclerc en Carlos Sainz sloten de tweede training respectievelijk af als tweede en derde.

De eerste vrije training kwamen de meeste coureurs al snel naar buiten om het Circuit Gilles Villeneuve te verkennen. Dat was niet zo vreemd, aangezien de Formule 1 al twee jaar niet was afgereisd naar Canada. Ook tijdens de tweede vrije training was het vroeg druk in de pitstraat. Sebastian Vettel en Kevin Magnussen kwamen elkaar tegen nadat ze hun garages waren uitgereden.

Mercedes was het enige team dat niet direct naar buiten kwam. Lewis Hamilton en George Russell bleven ruim tien minuten in hun garage, terwijl monteurs aan de auto's sleutelden. De Duitse renstal probeert te experimenteren in Montreal. Zo probeert het team natuurlijk haar problemen met stuiteren aan te pakken, maar Mercedes wil natuurlijk ook performance vinden.

Verstappen oppermachtig op mediums

Verstappen zette, zoals we van de Red Bull-coureur gewend zijn, al direct de toon. De Nederlander reed in zijn eerste vliegende ronden al hele snelle ronde tijden. Verstappen pakte een 1:15,096 op de mediums en was daarmee gelijk een stuk sneller dan de rest van het veld. Pérez was op een achterstand van acht tienden te vinden en ook Leclerc kon niet tippen aan de tijd van Verstappen, ondanks dat de Monegask op de softs reed. Sainz was zelfs op een achterstand van zeven tienden te vinden.

Verstappen wist na zijn eerste vliegende ronden zichzelf telkens te verbeteren. Met elke vliegende ronde wist de Red Bull-coureur zijn tijd scherper te zetten tot hij naar binnen ging. Toen Verstappen de pits in dook, stond zijn tijd op een 1:14,532. Voor Ferrari was de start van de sessie niet positief. De Italiaanse renstal heeft nog steeds lats van porpoising en dat is in Montreal niet anders. Sainz merkte op dat het stuiteren erger was dan tijdens de eerste vrije training. Het is dan ook geen wonder dat Verstappen in de laatste sector drie tienden sneller was dan de Ferrari-rijders.

Verstappen lijkt klaar voor de kwalficatie

Na iets minder dan een halfuur kwam Verstappen naar buiten op de softs. Tijdens de eerste vrije training reed de coureur van Red Bull een 1:15,158. Zijn eerste run op de rode band tijdens de tweede sessie was gelijk een seconde sneller. De regerend wereldkampioen liet een tijd van 1:14,127 noteren en dat bleek te moeilijk om te verbeteren voor Pérez in zijn eerste vliegende ronde op softs. De Mexicaan kwam ruim een seconde te kort op de tijd van zijn teamgenoot.

Leclerc kwam na een halfuur voor het eerst dicht bij de tijd van Verstappen. De Monegask wist een paar minuten na de ronde van de Red Bull-rijder een 1:14,208 te rijden, wat betekent dat hij slechts 81 duizendsten langzamer was dan Verstappen. Sainz deed ook een poging om dicht bij de tijd van de 25-voudig racewinnaar te komen, maar de Spanjaard kwam niet verder dan de derde tijd met een 1:14,352.

Verschillende longrun-strategieën Red Bull en Ferrari

Met nog twintig minuten op de klok begonnen de meeste coureurs aan hun longruns. De strategieen van de twee topteams van dit moment waren wel anders. Verstappen en Pérez waren te vinden op de mediums, terwijl de Ferrari-coureurs op de softs te vinden waren. Andere teams gingen naar het andere uiterste. De rijders van Alpine en Haas gingen naar buiten op de hards.

Opnieuw problemen Bottas

Valtteri Bottas was redelijk vroeg naar buiten in zijn Alfa Romeo-bolide. Desalniettemin wist de coureur amper ronden te rijden tijdens de tweede vrije training. De auto van de Fin kampte opnieuw met technisch malheur, want het werd duidelijk dat de auto niet goed wist te schakelen. Dat duidt op een hydraulisch probleem bij de Zwitserse renstal.

Uitslag VT2 GP Canada

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws