Boordradio's VT2 | 'Wat ziet die monteur er leuk uit vandaag, vind je niet?' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT2 | 'Wat ziet die monteur er leuk uit vandaag, vind je niet?'

Boordradio's VT2 | 'Wat ziet die monteur er leuk uit vandaag, vind je niet?'

Tijdens de zonnige tweede training verbeterden de baancondities in Mexico-stad. Er waren geen grote glijpartijen te noteren, wel enkele fouten bij het aanremmen. Zowel Valtteri Bottas als Lewis Hamilton gingen in de fout in de eerste bocht, maar namen deze keer wel de goede route terug de baan op. Max Verstappen topte de tijdenlijst en was gedurende de hele training het snelste. Het was wel druk over de baan, wat zorgde voor het nodige geklaag over de boordradio's.

De schade kwam deze training niet door klappers, zoals in de eerste training het geval was. George Russel had problemen met zijn versnellingsbak en kon zijn training niet meer vervolgen. 'Mijn versnellingsbak is kapot', zo liet hij zijn team weten over de radio. Hij kon nog wel rustig terugrijden naar zijn pitbox, maar verkeerde in onzekerheid of hij nog wel mocht schakelen. 'Je mag terugschakelen zodra je in de pitstraat bent, maar niet eerder', zo instrueerde zijn team.

Even later had Daniel Ricciardo hetzelfde probleem, dus keek ook hij het restant van de training via televisie mee. Ook Esteban Ocon had materiaalproblemen, al kon hij wel nog verder rijden met zijn Alpine. 'Op het moment heb ik hetzelfde probleem als in Austin, de auto stuurt vanzelf in', zo vertelde Ocon over de boordradio. Voor aanvang van het weekend zei Alpine dat deze problemen verholpen waren, maar dat blijkt vooralsnog niet helemaal zo te zijn.

'Wat is er allemaal aan de hand in bocht 12?'

'Wat is er allemaal aan de hand bij de uitloopstrook in bocht 12?' zo vraagt Jontathan Wheatley voor aanvang van de training aan de FIA. De marshalls zijn druk bezig met het opruimen en schoonmaken van bocht 12. 'Tijdens een van de supportraces is er wat olie gelekt, dat moest worden opgeruimd', zo laat de FIA even later aan het team weten. 'Oh sorry, dat had ik even gemist', zo reageert Wheatley op de boordradio van de FIA. Even later was de baan weer in orde en kon de training beginnen.

Bij aanvang van de training stroomden de auto's de baan op, wat leidde tot grote opstoppingen. In de laatste sector wilden alle coureur een gat trekken om een snelle ronde in te kunnen zetten, maar dat zorgde ervoor dat er een opstopping ontstond in het stadiongedeelte. Verschillende coureurs uitten hun frustratie over de drukte, waaronder Hamilton. 'This is insane', zo vertelt de zevenvoudig wereldkampioen zijn team nadat hij aan alle kanten wordt ingehaald.

Wederom bocht 1 

Na de eerste vrije training moest Hamilton zich melden bij de stewards omdat hij niet de juist route had genomen, toen hij weer de baan opkwam. In de tweede training overkwam hem hetzelfde, maar deze keer deed de zevenvoudig wereldkampioen wel wat hem was opgedragen. Hij verremde zich flink in de eerste bocht, waardoor zijn banden niet meer bruikbaar waren. 'These tyres are done man', zo laat hij teleurgesteld weten aan zijn team. Ook zijn teamgenoot had problemen bij het aanremmen van die bocht overigens.

'Die monteur ziet er leuk uit vandaag, vind je niet?'

Even later was het Sebastian Vettel die zorgde voor de meest komische boordradio van de dag. De Duitser ziet groene pijlen en stopt netjes op de voorgeschreven plek, maar komt er snel achter dat hij zijn auto bij het team van McLaren heeft geparkeerd. 'Sorry daarvoor, ik was niet aan het opletten. Die monteur ziet er wel goed uit vandaag, vind je niet?', zo grapt Vettel na het ongelukje. Ook zijn teamgenoot Lance Stroll maakte een foutje, maar dan wel op de baan. 'Ik heb een foutje gemaakt, maar ik kan door. Er is geen schade gelukkig', zo stelt de Canadees zijn team over de boordradio gerust na een schuiver in bocht 16.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws