Werk aan de winkel voor McLaren: 'Het was geen leuke dag vandaag, maar morgen staat we er' Formule 1
Formule 1

Werk aan de winkel voor McLaren: 'Het was geen leuke dag vandaag, maar morgen staat we er'

Werk aan de winkel voor McLaren: 'Het was geen leuke dag vandaag, maar morgen staat we er'

Het team van McLaren werd negatief verrast door de eigen prestaties op de baan vandaag. De snelheid ontbrak om in de buurt te komen van naaste concurrent Ferrari, tot groot zeer van de coureurs en de teambaas. Alles is echter nog mogelijk morgen, zo benadrukken Lando Norris en Daniel Ricciardo. Laatstgenoemde moest het grootste deel van de tweede training toekijken, dankzij problemen met zijn versnellingsbak.

'Het was niet meer de moeite en het risico waard om nog naar buiten te gaan', zo verklaart de Australiër waarom hij niet meer terugkeerde op de baan. 'We hebben nog veel werk te doen voor morgen, maar hopeloos zijn we zeker nog niet', aldus Ricciardo bij SkySports. Met nog een laatste training op het programma is er nog tijd om de nodige verbeteringen door te voeren aan de MCL35M, waardoor het er morgen positiever uit kan zien voor het team.

'We moeten nog wat meer snelheid vinden, vooral in de korte runs. Vanmiddag zag het er voor Norris in ieder geval al wat aardiger uit in de longruns, dus dat is goed om te zien.' Zijn Britse teamgenoot eindigde op de twaalfde plek tijdens de tweede training. Ook hij is nog niet geheel tevreden met de afstelling, maar verwacht wel dat zijn team nog de nodige verbeteringen kan doorvoeren.

'Geen leuke dag vandaag'

'Het was geen leuke dag vandaag. In de eerste training hadden we grote problemen met de afstelling. We kwamen veel tekort ten opzichte van de rest', aldus Norris na afloop van de tweede training, die overigens een stuk beter verliep al. 'Het is hier lastiger dan we hadden verwacht vooralsnog, maar ik vertrouw erop dat we het voor elkaar krijgen morgen.' Om de top tien binnen te dringen, moet McLaren nog een flinke stap maken. 'We hebben al een mooie stap gezet, morgen hebben we nog zo'n stap nodig', zo besluit de jonge Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws