Bottas had grote problemen met zijn auto in Spanje: 'Het was gewoon niet goed' Formule 1
Formule 1

Bottas had grote problemen met zijn auto in Spanje: 'Het was gewoon niet goed'

Bottas had grote problemen met zijn auto in Spanje: 'Het was gewoon niet goed'

Valtteri Bottas geeft aan dat hij vooral in strijd was met zijn eigen auto tijdens de race op zondag in Barcelona. De auto voelde 'niet goed', eigenlijk al vanaf de kwalificatie. Dit zette zich door tijdens de race, waar hij op een negentiende plek eindigde. Bottas had vooral moeite met het vinden van het juiste tempo. 'Het zat gewoon niet goed, per ronde was ik een seconde te langzaam', stelt Bottas bij Speedcafe.com.

Voor Bottas was het een hels weekend. De auto voelde het hele weekend niet goed aan, waardoor hij tijdens de race ook niet competitief kon zijn. Hij kwam alleen voor rookie Logan Sargeant binnen met een tegenvallende negentiende plaats. Teamgenoot Zhou Guanyu scoorde daarentegen twee punten voor Alfa Romeo door als negende over de streep te komen.

Bottas: 'De auto voelde in zijn geheel niet goed aan'

Al tijdens de kwalificatie op zaterdag leek het niet goed te gaan met de auto van Bottas. Hij kwalificeerde zich als zestiende en er werd verder niet naar de auto gekeken, waardoor de problemen werden doorgezet tijdens de race op zondag. Het lukte de Finse coureur niet om de auto op het juiste tempo te krijgen en zijn rondetijden waren stuk voor stuk slechter dan die van zijn teamgenoot.

Volgens de Fin was het duidelijk dat er iets niet goed was met zijn auto. 'Ik was per ronde een seconde slomer, de auto gleed gewoon een beetje weg over de baan', legt de Alfa Romeo-coureur uit. 'Ik weet niet of het een mechanisch probleem is of dat het aan de aerodynamica ligt, want er was niet per se een probleem met de balans. Het voelde gewoon in het geheel niet goed.'

Zhou had nergens last van

De komende week zal er dus even goed naar de auto gekeken worden. 'Het kan zijn dat er mechanisch iets verkeerd is geĆÆnstalleerd, waardoor de auto een beetje van slag is', legt Bottas nog uit. Zijn teamgenoot heeft echter geen last gehad van problemen. 'Ik sprak net met Zhou en hij had nergens last van, dus dat is fijn voor hem. Het is goed om te zien dat de upgrades in ieder geval bij hem hebben aangeslagen.' Alfa Romeo staat momenteel zevende in het klassement. Bottas en Zhou hebben allebei vier punten behaald tot nu toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws