Horner geniet van speciaal onderonsje: 'In dat soort dingen is Verstappen van een ander niveau' Formule 1
Formule 1

Horner geniet van speciaal onderonsje: 'In dat soort dingen is Verstappen van een ander niveau'

Horner geniet van speciaal onderonsje: 'In dat soort dingen is Verstappen van een ander niveau'

Christian Horner denkt dat Max Verstappen nog altijd beter kan worden. De teambaas van Red Bull Racing ziet dat de coureur een hoger niveau aan begint te tikken, aangezien hij zich op meerdere dingen kan focussen als hij achter het stuur zit. De tweevoudig wereldkampioen wist afgelopen weekend opnieuw de Grand Prix van Spanje te winnen, waardoor de voorsprong op Sergio Pérez is vergroot naar 53 punten.

Verstappen boekte zeven jaar geleden zijn eerste overwinning in de Formule 1. Afgelopen zondag won de Nederlander voor de veertigste keer een race in koningsklasse van de autosport. Beide overwinningen hebben één ding gemeen: ze werden beide behaald op het Circuit de Barcelona-Catalunya. 'Max was een enorm natuurtalent', zegt Horner bij de NOS. 'In 2016 nog onervaren, maar ongelofelijk snel. Die natuurlijke snelheid heeft hij nog steeds.'

'Hij is sindsdien vooral een completere coureur geworden. Hoe hij de telefoon van Helmut Marko herkende vanuit de auto, dat is een kwaliteit van hem die erbij is gekomen', doelt de teambaas op een moment uit de vrije trainingen. In gesprek met Gianpiero Lambiase, de race-ingenieur van Verstappen, vroeg de coureur zich af wie er aan het bellen was. Horner vindt het een voorbeeld van de klasse van de tweevoudig wereldkampioen. 'In dat soort dingen is hij echt van een ander niveau. En het mooiste is: hij wordt nog altijd beter.'

Horner: 'Dat haalt de druk van zijn schouders'

Aan de andere kant van de garage verliep het weekend in Spanje een stuk minder rooskleurig. Horner denkt dat het mogelijk goed is voor Pérez. 'Als je kijkt naar het gat tussen beiden, dat best groot is, denk ik dat het wat druk van zijn schouders haalt. Hij zal zichzelf iets minder druk opleggen en kan de vorm terugvinden die hij had in de eerste races van het seizoen. We weten waar hij toe in staat is, zoals in Saoedi-Arabië en Azerbeidzjan. Ik ben er zeker van dat hij die vorm snel gaat terugvinden', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws