Alfa Romeo komt met broodnodige upgrades naar Imola: 'Op alle fronten moet de auto beter' Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo komt met broodnodige upgrades naar Imola: 'Op alle fronten moet de auto beter'

Alfa Romeo komt met broodnodige upgrades naar Imola: 'Op alle fronten moet de auto beter'

Alfa Romeo zal naar Imola komen met een heus upgradepakket. Volgens coureur Zhou Guanyu was dat ook wel nodig en kan hij niet wachten tot de upgrades daadwerkelijk zijn doorgevoerd. Ook ingenieur Xevi Pujolar geeft aan dat Alfa Romeo eigenlijk niet langer kan wachten en dat de upgrades echt nodig zijn, mocht het team nog willen meedoen om de punten. 'Het is duidelijk dat de auto op alle fronten verbetering nodig heeft', stelt Pujolar tegenover RaceFans.

Het is nog geen geweldig seizoen voor Alfa Romeo. Zhou en zijn teamgenoot Valtteri Bottas hebben tot nu toe nog maar eenmaal binnen de punten gereden. Wel lijkt er verbetering in te zitten ten opzichte van de afgelopen races, want in Miami schopte Bottas het tot Q3. Dit bleek uiteindelijk niet voldoende te zijn, want de Fin eindigde alsnog buiten de top-tien tijdens de race.

Teamgenoot Zhou kon niet tot Q3 geraken. Volgens het team komt het voornamelijk door het afwijkende tempo van de Alfa Romeo-bolide, die de rest van de grid niet bij kan houden. Volgens het team zal dit probleem hopelijk opgelost worden met het aankomende upgradepakket, waarbij de Alfa Romeo-coureurs in Imola naar verwachting een aantal tienden sneller zullen zijn.

Zhou: 'Blij dat er eindelijk updates komen, die zijn echt nodig'

Zhou is blij dat er 'eindelijk' updates komen. 'We hebben het ook echt nodig, vooral tijdens de race hebben we moeite om de snelheid vast te houden', aldus de Alfa Romeo-coureur. Ook Pujolar is van mening dat de updates de broodnodige versterking zal leveren. 'Iedereen zit zo dicht op elkaar in het middenveld, als je ergens op achterloopt, sta je meteen ver achteraan. We kunnen betere resultaten neerzetten, maar daar zijn de upgrades voor nodig', stelt de ingenieur.

Volgens Pujolar is er niet één bepaald gebrek aan de C43. 'Op alle fronten moet het beter', stelt hij. 'Als je kijkt naar Melbourne en Bakoe, toen hadden we moeite met de lange rechte stukken, maar afgelopen raceweekend hadden we moeite met de bochten. Het probleem zit overal, daarom zijn we op alle fronten verbeteringen aan het doorvoeren. Niet alleen met de auto, maar ook binnen het team, met de coureurs, alles.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws