Bottas ontloopt gridstraf na DNF in de Eifel Formule 1
Formule 1

Bottas ontloopt gridstraf na DNF in de Eifel

Bottas ontloopt gridstraf na DNF in de Eifel

Valtteri Bottas zal een gridstraf ontlopen aankomend weekend. Na de uitvalbeurt in de Eifel werd gevreesd dat er componenten van zijn motor vervangen moeten worden. Hoewel dit wel het geval is, komt de Fin met de schrik vrij.

'De oorzaak van Bottas' uitvalbeurt was een defect elektrisch onderdeel in het stuursysteem', liet Toto Wolff weten in gesprek met Motorsport-Magazin. Mercedes riep Bottas terug de pitstraat in toen duidelijk werd dat er een probleem ontstaan was.

Daarmee hebben ze de angel al uit het technische mankement gehaald, blijkt nu: 'Het lijkt erop dat het snelle handelen verdere mechanische schade aan de motor heeft weten te voorkomen.'

Naar aanleiding van de uitvalbeurt moet Mercedes een onderdeel vervangen in de krachtbron van Bottas. Alleen de control electronics van de W11 van de Mercedes-rijder moeten vernieuwd worden. Daarvan heeft Bottas er tot aan de race op de Nürburgring slechts één gebruikt, en dus ontspringt Bottas de dans.

Alle coureurs mogen van dat onderdeel van maar liefst twee stuks gebruik maken. Omdat de Formule 1-kalender slechts zeventien races telt, hoeft het tweede elektronische systeem het nog zes races vol te houden. (Foto: Mercedes AMG F1)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws