Britse politie op scherp na tip over mogelijke demonstranten in Silverstone Formule 1
Formule 1

Britse politie op scherp na tip over mogelijke demonstranten in Silverstone

Britse politie op scherp na tip over mogelijke demonstranten in Silverstone

De Britse politie heeft uit betrouwbare bronnen vernomen dat demonstranten van plan zijn om het circuit op te gaan tijdens het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië. De politie verzoekt in een publiekelijk bericht de demonstranten om dit niet te doen, temeer omdat het ontzettend gevaarlijk is om het asfalt op te rennen terwijl er een race gaande is.

'We hebben betrouwbare informatie binnengekregen over een groep demonstranten die plant het evenement te verstoren en mogelijk op zondag het circuit op te gaan', stelt Chief Inspector Tom Thompson volgens Autosport. 'Allereerst wil ik mij direct tot deze groep richten en de mensen verzoeken om zichzelf, coureurs en vele marshals niet in gevaar te brengen.'

'Het is ongelooflijk gevaarlijk om een circuit op te rennen en je zet levens op het spel als je doorgaat met dit roekeloze idee', benadrukt de Engelsman. Hij weet dat protesteren het goed recht is van de Britse inwoners, en geeft aan graag in overleg te gaan over een vreedzaam protest rondom het circuit. Hij wil echter voorkomen dat mensen de baan op gaan.

FIA verwijst naar de politie

Waar kan het protest mogelijk over gaan? Ook de FIA weet het niet, en weigert te reageren omdat het in de handen van de politie ligt. De gevolgen van de Formule 1 op het klimaat zijn een onderwerp van gesprek binnen de industrie en de autosport, dus wellicht dat het om een groep klimaatactivisten gaat. Voorlopig blijft het gissen naar de reden, maar het is te hopen dat men het naast het asfalt veilig houdt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws