Montoya: 'Dynamiek binnen Red Bull verandert als ze Ferrari blijven verslaan' Formule 1
Formule 1

Montoya: 'Dynamiek binnen Red Bull verandert als ze Ferrari blijven verslaan'

Montoya: 'Dynamiek binnen Red Bull verandert als ze Ferrari blijven verslaan'

Juan Pablo Montoya denkt dat teamorders bij Red Bull Racing niet aan de orde zullen zijn in Silverstone. Red Bull ligt, mede vanwege gestuntel van Ferrari, ver voor in de titelstrijd, wat betekent dat Max Verstappen rivaal Charles Leclerc momenteel niet hoeft te vrezen. Rijdt Verstappens teamgenoot Sergio Pérez gedurende de race voor hem dan zou Red Bull de Mexicaan dus niet verzoeken om opzij te gaan.

Montoya, die zijn verhaal doet bij Vegas Insider, vindt het een mooi vraagstuk: 'Het is best interessant, want de vraag is of Pérez dit een paar races vol kan blijven houden. Kan hij echt in het hoofd van Verstappen kruipen?', vraagt de Colombiaan zich hardop af. In Monaco was Pérez heel het weekend beter dan de Nederlander, de race daarop ging Verstappen er weer met de zege vandoor.

'Ik denk dat Pérez de eerste teamgenoot is waarbij Verstappen denkt: 'Ho even, hij weet mij wéér te verslaan in de kwalificatie. Oh, in Monaco hebben ze hem de strategie gegeven om mij te verslaan, waarom?'', vervolgt Montoya, die ook meegekregen heeft dat vader Jos Verstappen beslist niet tevreden was met de keuze van de Oostenrijkse renstal.

Montoya vindt het juist wel mooi dat het team het eens opnam voor de man die doorgaans de voorkeur niet krijgt. 'Ik denk dat dat erg goed was. Het was tof om te zien dat Red Bull dat deed, en zeer goed voor Pérez. Op een bepaalde manier ligt deze auto hem een stuk beter, terwijl Verstappen het juist moeilijk heeft', analyseert hij.

Montoya over dynamiek binnen Red Bull

Zoals gezegd hoeft Red Bull op het moment in de titelstrijd Ferrari niet te vrezen. Mocht dit het geval blijven dan zou dat voor onrust kunnen zorgen tussen de twee rijders van Red Bull, stelt Montoya: 'Gaat de dynamiek binnen Red Bull veranderen? Als ze Ferrari blijven verslaan zeker. Als ze in Silverstone aan kop liggen met Pérez op één en Verstappen op twee, laten ze het zo.'

'Het gat is nu groot genoeg om het te laten, maar in Barcelona zag je dat Ferrari de overhand had. Toen was het een goede mogelijkheid om de maximale hoeveelheid punten te behalen', beargumenteert de oud Williams-coureur. Op het moment dat het gat tussen Leclerc en Verstappen groter is, hoeft zo'n teamorder niet uitgevoerd te worden, want Verstappen heeft dan de punten niet zó hard nodig.

Wel weet Red Bull volgens Montoya ook dat het Verstappen is die uiteindelijk zo'n titel voor ze binnensleept: 'Ze weten dat het Verstappen is die voor maximale punten gaat gedurende het hele seizoen. Het team heeft die teamorders nu echter niet nodig. Op strategisch gebied doen ze het namelijk veel beter dan de concurrentie.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws