Russell: 'Mercedes zit in Silverstone waarschijnlijk op pace van Red Bull en Ferrari' Formule 1
Formule 1

Russell: 'Mercedes zit in Silverstone waarschijnlijk op pace van Red Bull en Ferrari'

Russell: 'Mercedes zit in Silverstone waarschijnlijk op pace van Red Bull en Ferrari'

George Russell denkt dat Silverstone Mercedes goed zal liggen. Zo goed zelfs dat hij verwacht dat zijn team de pace van Red Bull Racing en Ferrari kan evenaren. Dit heeft deels te maken met de eigenschappen van de baan. Op zaterdag meent hij dat hij het af moet leggen tegen de collega's van de twee andere teams, maar op zondag kan Mercedes aansluiting vinden.

'Als je naar de vorige drie races kijkt, zie je dat deze allemaal op vergelijkbare circuits verreden werden. Trage banen die relatief hobbelig waren en straatcircuit-eigenschappen hadden', aldus Russell, die zo uitlegt waarom Mercedes in de afgelopen wedstrijden achter de feiten aanliep ten opzichte van de Oostenrijkse en Italiaanse renstallen.

Daar kan dit weekend verandering in komen. Men komt in actie op een relatief glad asfalt en dat kan Mercedes in de kaart spelen. Russell bij Motorsport.com: 'De hogere snelheden in Silverstone en het gladdere asfalt zullen ons meehelpen, meer dan we de afgelopen drie evenementen meegemaakt hebben.'

Mercedes op pace Red Bull en Ferrari?

De grote vraag blijft of Mercedes het in zich heeft om Red Bull en Ferrari uit te dagen op snelheid. Russell denkt van wel: 'Ik denk dat we waarschijnlijk op hun pace zitten. Ik kan mij echter niet voorstellen dat we voor ze zullen zitten. Met name op zaterdag lijken zij de overhand te hebben. Ik denk dat wij het enige team zijn dat op zondag het gat juist verkleint.'

'Doorgaans worden die gaten groter wanneer je de Grand Prix ingaat. Het is dus veelbelovend dat wij dat om hebben weten te draaien. We missen downforce, maar hebben een goede raceauto', concludeert de jonge Engelsman. Brengt het Britse asfalt werkelijk zoveel snelheid als Russell verwacht dan kan hij samen met teamgenoot Lewis Hamilton aansluiten bij Max Verstappen, Sergio Pérez, Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws