Bron dichtbij Honda meldt dat Ferrari een 'superlichte motor' heeft ontwikkeld voor 2022 Formule 1
Formule 1

Bron dichtbij Honda meldt dat Ferrari een 'superlichte motor' heeft ontwikkeld voor 2022

Bron dichtbij Honda meldt dat Ferrari een 'superlichte motor' heeft ontwikkeld voor 2022

In het Formule 1-seizoen 2022 mag men verwachten dat de grid flink op de schop gaat op het gebied van constructeurs. De reglementen zullen drastisch veranderen en het team dat daar het beste mee omgaat zou zomaar eens een flinke spong kunnen maken op de grid. Teams zoeken dus naar zogeheten loopholes, een soort trucje waarbij de reglementen worden omzeild en waarmee ze extra performance uit hun auto kunnen halen. Als we de verhalen mogen geloven heeft Ferrari al zo'n trucje gevonden.

Ferrari zou een super 'lichte' motor hebben ontwikkeld waarbij er dus veel gewicht uit de auto wegblijft. Uiteindelijk is het belangrijkste aspect van een motor natuurlijk het aantal pk's dat het genereert. Dat is essentieel en zorgt ervoor dat aerodynamici vast kunnen stellen hoeveel drag (aerodynamische weerstand) ze zich kunnen veroorloven, zo wordt gemeld via formu1a.uno.

Groots optimisme bij Ferrari

De stap die de Italiaanse renstal hiermee maakt wordt 'significant' genoemd. Op het gebied van pure kracht weten we van verschillende teams dat ze door het gebruiken van E10-brandstof ongeveer 80 pk verliezen, wat een flinke tekortkoming is. 'Binotto hintte er al ondeugend naar maar Ferrari heeft iets om jaloers op te zijn', ze zouden de tekortkoming van 80 naar 20 pk hebben teruggebracht, zo meldt een bron die dichtbij Honda staat. Ook zonder te weten met wat voor getallen andere teams zullen komen is dit indrukwekkend.

Lichte onderdelen in ICE

Naast de pk's die Ferrari spaart, zou het team ook met de steun van een nieuwe en exclusieve leverancier 'superlichte' onderdelen ontwikkeld hebben. Dat klinkt hoopvol in het willen verlichten van de power unit. Daarnaast is er ook sprake van een innovatieve manier van het omgaan met oliemanagement. Dit komt allemaal doordat Ferrari een nieuwe manier gevonden zou hebben om om te gaan met het verbrandingsmengsel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws