Binotto eerlijk: 'Naïef om te zeggen dat we in 2022 weer bij de topteams horen' Formule 1
Formule 1

Binotto eerlijk: 'Naïef om te zeggen dat we in 2022 weer bij de topteams horen'

Binotto eerlijk: 'Naïef om te zeggen dat we in 2022 weer bij de topteams horen'

Ook in het hybridetijdperk van de Formule 1 hoorde Ferrari flink wat jaren bij de topteams van de sport, maar de afgelopen tweeënhalf jaar is dat wel anders. De equipe van teambaas Mattia Binotto is sinds 2019 weer op de weg omhoog, maar verwacht in 2022 nog niet op de deur te kloppen bij Red Bull Racing en Mercedes.

Sinds het schandaal van de illegale motor in 2019 kent Ferrari een 'setback' en heeft het nooit meer echt haar niveau weten te halen van voorheen. Ook in 2021 behoorde de Italianen nog niet tot de topteams, al lijkt het ieder seizoen beter te gaan. Binotto verwacht pas na 2022 echt mee te doen om de overwinningen en dus voorspelt hij geen wonderen voor komend seizoen.

Red Bull en Mercedes stopten veel energie in de slopende titelstrijd van 2021, maar dat betekent volgens Binotto niet dat ze de ontwikkeling van de 2022-auto links hebben laten liggen. 'Ik weet zeker dat ze dit jaar al de auto’s moesten ontwikkelen', stelt hij in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'En dan nog, het zijn allebei grote organisaties. Daarom onderschat ik hun vaardigheden om een geweldige auto voor 2022 te produceren geen enkele seconde.'

Binotto stelt Red Bull en Mercedes gerust

Toch heeft Ferrari wellicht meer ruimte en tijd gehad om zich te storten op het ontwerp van 2022. Daarbij komt dat er een geheel nieuw tijdperk aanbreekt met een andere filosofie achter de aerodynamica. 'Maar als je naar alle resultaten kijkt van Red Bull en Mercedes in de afgelopen tien jaar, moet je wel heel naïef zijn om te denken dat het eenvoudig is om het gat naar hen te dichten. Want uiteindelijk moet dat gat dicht. Als ik hen was, zou ik me niet al te veel zorgen maken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws