Brown met ongewijzigde mening over Andretti: 'We wachten af wat er gaat gebeuren' Formule 1
Formule 1

Brown met ongewijzigde mening over Andretti: 'We wachten af wat er gaat gebeuren'

Brown met ongewijzigde mening over Andretti: 'We wachten af wat er gaat gebeuren'

De mening van Zak Brown betreffende een mogelijke toetreding van Andretti Global is ongewijzigd gebleven nadat het nieuws bekend werd gemaakt dat ze een goede kans maakten om het elfde team te worden. McLaren wacht af wat er gaat gebeuren, want verder is er geen nieuwe informatie bekend. Brown wil wel aanstippen dat de waarde van een F1-team ten opzichte van vijf jaar geleden behoorlijk is gestegen.

Dit jaar opende de FIA het officiële aanmeldingsproces voor potentiële nieuwe teams in de Formule 1. Sindsdien hebben verschillende geïnteresseerde partijen hun interesse getoond om een eigen team op de F1-grid te hebben, waaronder Andretti Global. Het lijkt erop dat hun samenwerking met General Motors vruchten afwerpt, aangezien er momenteel geruchten circuleren dat de autosportfederatie binnenkort groen licht zal geven voor de deelname van Andretti aan de Formule 1, met ingang van het seizoen 2025. De huidige F1-teams zijn een beetje sceptisch over een mogelijke nieuw deelnemer op de grid.

'Ik heb recent geen nieuwe dingen gehoord en er is nergens over gesproken', begint Brown in de persconferentie voor de teambazen in Singapore. McLaren hield een relatief neutrale houding aan betreffende het idee van een elfde team, al vindt Brown wel dat er goed over nagedacht moet worden. 'Onze mening is denk ik niet veranderd. We gaan afwachten wat er gaat gebeuren en wat de FIA en de Formule 1 doen. Ik wil wel benoemen dat de waarde van een F1-team ten opzichte van vijf jaar geleden behoorlijk is gestegen. Dat is een element dat moet worden besproken. Nieuwe informatie heb ik niet gehoord.'

Steiner heeft vertrouwen in de FOM

Haas-teambaas Guenther Steiner weet net zoveel als Brown, en dus weet hij ook niet of er al definitief een beslissing over Andretti is genomen. 'Ik heb niet gehoord of er wel of geen groen licht is gegeven. Ik weet zeker dat Stefano (Domenicali, red.) weet hoe hij hier in ons belang mee om moet gaan. We vertrouwen dat de FOM het goed afhandelt', zegt Steiner. 'Zoals Zak aankaartte zijn de teams veel meer waard dan toen we in 2020 over het Concorde Agreement spraken. Toen waren er teams die het financieel moeilijk hadden en praktisch niets waard waren, maar de markt is veranderd. Maar uiteindelijk heb ik er ook geen nieuws over.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws