Brown ontkent interesse in Red Bull-motorenproject: 'Denk niet dat ik daar nog welkom ben' Formule 1
Formule 1

Brown ontkent interesse in Red Bull-motorenproject: 'Denk niet dat ik daar nog welkom ben'

Brown ontkent interesse in Red Bull-motorenproject: 'Denk niet dat ik daar nog welkom ben'

McLaren-CEO Zak Brown reageert op de geruchten dat het motorenproject van Red Bull Racing en Ford de interesse zou hebben gewekt van McLaren. De Amerikaan verklaart dat het niet over de Formule 1 ging en legt uit waarom hij de fabriek van Red Bull bezocht. McLaren gaf begin dit jaar opnieuw het jawoord aan Mercedes en verlengde haar motordeal tot en met 2030, waardoor de geruchten nog opmerkelijker werden.

Het Duitse Auto, Motor und Sport meldde op woensdag 10 juli dat Brown opnieuw een bezoekje zou hebben gebracht aan de fabriek van Red Bull om naar het motorenproject met Ford te kijken. Volgens het medium was McLaren er niet van gecharmeerd dat Alpine gesprekken voert met Mercedes om ook een klantenteam te worden. Zowel Williams als McLaren zien het niet zitten om opnieuw met een derde team Mercedes als 'moeder' te hebben. Mercedes raakt Aston Martin in 2026 kwijt aan Honda.

De laatste tijd kijkt niemand ervan op als de dingen die Brown roept onderdeel zijn van een politiek steekspel, en dus geen serieus gesprek betreffen. 'Ik heb een geweldige relatie met Ford', benadrukt Brown tegenover Motorsport.com. 'Jim Farley is een vriend van mij en ik ken hem vanuit het racen met historische auto's. We hebben Red Bull Powertrains bezocht voorafgaand aan onze keuze voor Mercedes, maar ik denk niet dat ik daar de komende tijd nog welkom ben', zegt de Amerikaan met een knipoog.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

zak brown christian horner mclaren red bull racing f1 gp verenigde staten 2022
Horner en Brown zijn niet de beste vrienden in de paddock.

'Dan kun je eigenlijk niet tegen Mercedes wedden'

Daarmee verwijst hij naar de verhoudingen tussen Red Bull en McLaren, die momenteel op scherp staan. Brown verkondigde in de persconferentie in Silverstone nog dat Red Bull een gebrek aan respect voor de regels kende en dingen met gemene spelletjes voor elkaar krijgt. Nu een motorendeal sluiten, lijkt dan ook niet realistisch. 'Als je naar het trackrecord kijkt van de Mercedes High Performance Powertrains, dan kun je eigenlijk niet tegen Mercedes wedden', gaat Brown verder.

'Als je praat over wie zich vroeg aan de Formule 1 heeft gecommitteerd, wie de ervaring heeft en wie het goed voor elkaar had bij de start van het hybride-tijdperk, dan voldoet Mercedes aan alles', zegt de CEO. 'Voor mijn gevoel is de motor de minste zorg voor 2026. We zijn erg blij met Mercedes en denken niet aan andere dingen tot na ons contract met Mercedes, dat tot en met 2030 loopt.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Brown ontkent interesse in Red Bull-motorenproject: 'Denk niet dat ik daar nog welkom ben'
McLaren is voorlopig tevreden met Mercedes als krachtbron.

Alpine sprak ook met Red Bull

Terwijl Brown aangeeft dat McLaren voorlopig tevreden is met Mercedes als krachtbron, laat het andere kamp weten dat een gesprek tijdens Le Mans absoluut heeft plaatsgevonden. Motorsport.com benadrukt dat dit ook informeel zou kunnen zijn geweest. Red Bull Powertrains-Ford kan vier teams voorzien van motoren, maar met Red Bull en Visa Cash App RB zijn er al twee teams voorzien. Volgens Motorsport.com heeft Alpine ook geïnformeerd naar de mogelijkheden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws